» » У м. Чеське Будейовіце розпочали роботу учасники Міжнародної конференції «Advanced Computer Information Technologies»

У м. Чеське Будейовіце розпочали роботу учасники Міжнародної конференції «Advanced Computer Information Technologies»

Дата: 1-06-2018, 17:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У п’ятницю, 1 червня 2018 року, в університеті Південної Богемії у м. Чеське Будейовіце (Республіка Чехія) розпочали роботу учасники Міжнародної конференції «Advanced Computer Information Technologies». Співорганізаторами заходу виступили: Тернопільський національний економічний університет (Україна), Університет Південної Богемії (Чеська Республіка) та Технологічний університет м. Деггендорф (Німеччина).
 
Для участі у конференції зареєструвалося більше 100 осіб з України, Чехії, Німеччини, Австрії, Польщі, Індії, Ірану, Лівану, Лівії, Південної Кореї, Китаю. У ході роботи заплановано засідання восьми секцій, а також двох семінарів: «Computer Science and Information Technologies», що відбудеться у режимі Skype-зв'язку та «Smart Grid Pitch Session».
 
З вітальним словом виступив ректор університету Південної Богемії, професор Томас Махула. У своєму виступі він зауважив, що саме співпраця з Тернопільським національним економічним університетом, яка започаткована три року тому, ректором ТНЕУ професором, д.е.н. Андрієм Ігоровичем Крисоватим дала можливість організувати нинішню конференцію. Він подякував організаційному комітету за високий рівень підготовки і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю тепер вже між трьома університетами – організаторами конференції.
 
З вітальним словом до присутніх на відкритті конференції звернувся перший проректор ТНЕУ, професор, к.ф.-м.н. Микола Іванович Шинкарик. У своєму виступі він привітав учасників від імені ректора д.е.н., проф. А. І. Крисоватого та усієї наукової спільноти ТНЕУ. Микола Іванович зазначив, що вважає великим успіхом, що щорічна конференція молодих вчених та студентів «Advanced Computer Information Technologies» цьогоріч набула статусу міжнародної, що відкриває можливості для співпраці між університетами, налагодженні наукових контактів та розробці спільних наукових проектів. Перший проректор ТНЕУ подякував співорганізаторам конференції – ректору університету Південної Богемії, професору Томасу Махулі, завідувачу кафедри прикладної інформатики Південної Богемії, професору Лібору Досталеку та завідувачу кафедри прикладної інформатики Технологічного університету м. Деггендорф, професору Вольфгангу Дорнеру за високий рівень організації наукового заходу, а всім учасникам побажав успішних виступів, нових наукових знайомств та плідної співпраці.
 
Декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ, професор Микола Петрович Дивак, виступаючи на відкритті конференції, ознайомив присутніх з історією конференції «Advanced Computer Information Technologies», навів статистику попередніх років та наголосив, що традиція проводити таку конференцію у ТНЕУ ось уже восьмий рік – це чудова платформа для молодих науковців та студентів продемонструвати свої результати та розробки серед наукової спільноти фахівців у галузі комп’ютерних інформаційних технологій. Микола Петрович зазначив, що позитивною тенденцією є той факт, що щороку доповнюється тематика секційних засідань та розширюється географія учасників, що означає, що конференція здобуває популярність і визнання серед науковців. Декан ФКІТ у своїй презентації ознайомив учасників конференції з історією та сьогоденням факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ, а також розповів про Тернопільський національний економічний університет, охарактеризувавши його як провідний вищий навчальний заклад у підготовці фахівців у галузі сучасних інформаційних технологій у західному регіоні України. Професор М. П. Дивак подякував співорганізаторам за гостинність та високий рівень проведення наукового заходу та побажав присутнім плідних наукових дискусій та яскравих вражень від перебування у Чеській Республіці.
 
Учасників конференції також вітали завідувач кафедри прикладної інформатики Південної Богемії, професор Лібор Досталек та завідувач кафедри прикладної інформатики Технологічного університету м. Деггендорф, професор Вольфгагнг Дорнер, а також представник спонсора компанії "Orcitech” Мартін Чіжек. Вони побажали учасникам міжнародної конференції "Advanced Computer Information Technologies” успішних виступів та плідних наукових дискусій. Зокрема, у своєму виступі професор Вольфганг Дорнер висловив бажання провести наступну конференцію ACIT-2019 у Німеччині на базі Технологічного університету м. Деггендорф.
 
Після завершення церемонії відкриття конференції ректор університету Південної Богемії професор Томас Махула запросив першого проректора ТНЕУ Миколу Шинкарика, декана ФКІТ ТНЕУ Миколу Дивака, завідувача кафедри прикладної інформатики Технологічного університету м. Деггендорф Вольфганга Дорнера для презентації університету та обговорення подальшої співпраці між університетами. У процесі зустрічі Микола Шинкарик передав вітання та запрошення від ректора ТНЕУ професора Андрія Крисоватого відвідати Тернопільський національний економічний університет. Також у процесі трьохсторонньої зустрічі було досягнуто домовлено про розширення напрямків співпраці з університетом Південної Богемії, зокрема, виконання науково-технічних проектів в галузі ІТ та про підготовку угоди про співпрацю між ТНЕУ та Технологічним університетом м. Деггендорф.
 
Робота конференції триватиме ще протягом двох днів. Для учасників заплановано наукові дискусії у восьми секціях, а також цікаві воркшопи та екскурсії мальовничим чеським містечком Чеське Будейовіце.