» » Студенти ЮФ говорили про філософію багатства та бідності

Студенти ЮФ говорили про філософію багатства та бідності

Дата: 13-06-2018, 14:41 | Автор: Різник Галина, староста групи ПР-11

 У травні студенти групи ПР-11 юридичного факультету ТНЕУ в рамках курсу «Філософія» (науковий керівник Шумка М. Л.) представили проект у форматі вечірнього ток-шоу на тему: «Філософія багатства та бідності».
 
Героями програми були звичайна дівчина Аліна, яка волею долі виграла велику суму грошей, та ще в минулому заможний підприємець Максим, який через постійне порушення закону, безвідповідальність втратив своє майно.
 
У гострій дискусії зійшлися студенти-експерти: адвокат, який ставить інтереси клієнта понад усе, учителька історії, для якої гроші не є метою життя, молода жінка, яка звикла до розкоші, та заможний хлопець, який з дитинства отримував усе бажане.
 
Експерти обговорювали життєві ситуації героїв ток-шоу та давали Аліні та Максиму цінні поради, які стануть у пригоді у майбутньому.
 
Один із експертів представив соціологічне опитування на тему: «Сьогодення і корупція».
 
Зацікавлення у слухачів програми викликали наведені експертами конкретні випадки з відомих творів мистецтва («Чарлі і шоколадна фабрика», «Злочин і кара», «Гобсек», притча про блудного сина). Ведучі вміло вели дискусію, ставили запитання, робили висновки...
 
Студенти переконалися в тому, що по-справжньому багатим можна назвати не того, у кого багато грошей, а того, хто вміє ними правильно розпорядитися та знає їм ціну. Думки експертів зійшлися на тому, що гроші для людини повинні бути не ціллю, а лише засобом для досягнення мети.
 
Студенти групи ПР-11 вдячні Шумці М. Л. за підтримку й допомогу та готові до реалізації нових проектів.