» » Запрошуємо до участі у конкурсі на здобуття стипендій імені Фулбрайта

Запрошуємо до участі у конкурсі на здобуття стипендій імені Фулбрайта

Дата: 16-07-2018, 16:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Оголошено черговий щорічний конкурс на здобуття стипендій імені Фулбрайта для проведення наукових досліджень у США Fulbright Scholar Program 2019-2020.
 
Fulbright Scholar Program уможливлює здійснення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо від трьох до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь представники гуманітарних, суспільних, точних, технічних і природничих дисциплін – кандидати та доктори наук; діячі культури, фахівці з бібліотекарства, журналісти та юристи; дослідники без наукового ступеня з досвідом роботи не менше п’яти років; аспіранти напередодні захисту, які отримають науковий ступінь до початку гранту (1 вересня 2018).
 
Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни.
 
Вимоги до кандидатів:

– мати українське громадянство та проживати в Україні на час проведення конкурсу;
– вільно володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному науковому середовищі;
– повернутися в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, що її отримують учасники програм обмінів.
 
Умови гранту:
– щомісячна стипендія
– медичне страхування
– квиток в обидва боки
 
Кінцевий термін подання заявок – 15 жовтня 2018 р.
 
Детально про Програму, перелік документів для участі у конкурсі та вимоги до їх оформлення, а також про перебіг конкурсного відбору за посиланням:
http://www.fulbright.org.ua/uk/pages/3/programs.html