» » Випускники Центру підготовки офіцерів запасу виголосили Присягу на вірність українському народові

Випускники Центру підготовки офіцерів запасу виголосили Присягу на вірність українському народові

Дата: 28-07-2018, 15:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю


 
День 28 липня 2018 року став особливим для студентів, які окрім навчання в університеті задля здобуття фаху, вирішили приєднатися до лав тих, хто стоїть на сторожі незалежності, єдності країни, мирного сьогодення і майбуття її громадян. Саме у цей день студенти Центру підготовки офіцерів запасу Тернопільського національного економічного університету склали Присягу на вірність українському народові.
 
До військової частини прибули декани факультетів, директори інститутів, адміністрація ТНЕУ, викладачі, одногрупники, друзі, батьки, аби привітати юнаків і дівчат, які пройшли військову підготовку за програмою Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного.
 
Упродовж двох років студенти здобували знання та практичні навики стосовно стрільби і управління вогнем наземної артилерії, тактичної підготовки механічних підрозділів, вогневої підготовка, захисту від зброї масового ураження, інженерної підготовки, тактико-спеціальної підготовки артилерійських підрозділів.
 
«Сьогодні перед нами гордість Тернопільського національного економічного університету! Гордість нашої країни! – наголосив перший проректор ТНЕУ Микола Іванович Шинкарик. –. Ви пройшли складний шлях від юного студента до справжнього офіцера, пройшли вишкіл на силу і міць, взаємопідтримку і згуртованість, навчилися приймати непрості рішення і діяти в екстрених ситуаціях, і кожен з вас довів, що гідний сьогодні стояти на цьому плацу!  Ми молимося за те, щоб зброя у ваших руках знаходилася лише у тренувальних цілях. Разом з тим розуміємо, що у непрості часи сьогодення потрібно бути готовим до будь яких викликів. Та дивлячись у ваші впевнені, цілеспрямовані, повні запалу та енергії очі, переконуємося, що наша держава у надійних руках! За вами наше майбутнє! Слава Україні!».
 
Хвилюючими і щемними стали слова подяки випускників, адресовані викладачам, товаришам, батькам. Впевнено і гордо звучали виголошені слова Присяги на вірність українському народові…
 
Віримо, що довгоочікуваний мир прийде на нашу рідну землю. А кожен із юнаків і дівчат будуватиме своє щасливе завтра, будучи поруч із найдорожчими близькими людьми.
 
Слава Україні! Героям слава!