» » «Європейський проект без України – кульгавий, тому потрібно зміцнювати державу, аби процес євроінтеграції завершився»

«Європейський проект без України – кульгавий, тому потрібно зміцнювати державу, аби процес євроінтеграції завершився»

Дата: 11-10-2018, 16:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Одинадцятого жовтня у Тернопільському національному економічному університеті зустрічали Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе. Студентство вітало Іванну Орестівну флеш-мобом «Україна – це Європа». 

                           

У актовій залі відбулася дискусія, у якій взяли участь ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий, голова Тернопільської ОДА Степан Степанович Барна та Віце-прем’єр-міністр. Студенти мали нагоду поставити запитання спікерам щодо подвійного громадянства в Україні, виходу з ЄС Великобританії, проблеми недостатньої гендерної рівності. Одним з найцікавіших і, водночас, актуальним було питання щодо проблеми освітньої міграції. Пані Климпуш-Цинцадзе відповіла, що можна переймати досвід інших країн, вчитися, отримувати стипендію,  проходити практику, але все-таки повертатися додому, аби працювати на благо та процвітання України.

 

До слова, Іванна Орестівна зауважила, що слід бути обачним та остерігатись неякісної освіти закордоном.  На завершення, гостя подякувала за можливість спілкуватись  з аудиторією, що визначатиме майбутнє України, адже  вони дивляться на світ з тієї точки зору, яку визначили у 2014 році і додала, що наша держава має всі можливості перетворитися із країни, яка переслідує мету входу до ЄС, на повноцінну його учасницю.

 

Гостя була приємно вражена перебуванням в університеті та наголосила на тому, що студенти є опорою та рушійною силою країни. А також зауважила, що кожен свідомий громадянин повинен добре знати історію своєї країни, боротися за те, щоб на світовій арені знали правдиву, а не викривлену історію України. «Європейський проект без України – кульгавий, тому потрібно зміцнювати державу, аби процес євроінтеграції завершився», – підкреслила Іванна Орестівна Климпуш-Цинцадзе.