» » Відбулося засідання студентського наукового клубу «Учні Луки Пачолі»

Відбулося засідання студентського наукового клубу «Учні Луки Пачолі»

Дата: 11-10-2018, 16:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Днями відбулося засідання студентського наукового клубу «Учні Луки Пачолі» кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу факультету аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ.

                             

Молоді науковці зустрілися зі студентами 1-2 курсів, аби обговорити питання популяризації молодої науки на факультеті аграрної економіки і менеджменту,  тематику та терміни проведення студентських наукових семінарів і конференцій. Членами наукового клубу було запропоновано найбільш актуальні теми для дискусій і обговорень у перспективі. Учасники засідання погодили план роботи наукового клубу «Учні Луки Пачолі» на жовтень-листопад 2018 року.

 

Віра Лукіян – голова студентського наукового товариства факультету аграрної економіки і менеджменту, виступила з доповіддю про розвиток цифрової економіки в сучасному світі. Упродовж останніх років відбуваються процеси технологічних трансформацій, котрі зумовлюють перехід на якісно новий рівень технологій ведення бізнесу в умовах цифровізації економіки. Розвиток цифрової економіки відбувається під впливом глобалізації та інноваційних технологій. Головний вектор розвитку цифрової економіки – взаємодія між споживачами і виробниками не тільки в межах однієї країни, але й у цілому світі, що забезпечує зростання показників ВВП, продуктивності праці, працевлаштування, поглиблює інноваційні процеси в усіх галузях економіки для покращення якості життя завдяки освіті, охороні здоров’я.

 

Сьогодні термін «цифрова економіка» закріплений на законодавчому рівні в Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки.

 

Також присутні обговорили організаційні питання щодо проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Цифрова економіка: тренди та перспективи» / «Digital economy: trends and prospects», яка відбудеться 25 жовтня 2018 року в Тернопільському національному економічному університеті.