» » День студентського самоврядування на факультеті фінансів

День студентського самоврядування на факультеті фінансів

Дата: 24-10-2018, 16:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 жовтня 2018 року з нагоди Дня студентського самоврядування в ТНЕУ першокурсники факультету фінансів у рамках вивчення дисципліни «Методика викладання фінансової грамотності» організували лекційне заняття для на тему: «Податки та податкова культура», ознайомивши своїх однокурсників з одним із найважливіших важелів державного впливу на соціально-економічний розвиток країни – податками.

 

Першокурсниця факультету фінансів Боєчко Лінда розповіла слухачам лекції про витоки оподаткування та охарактеризувала тенденції розвитку податкових систем, ознайомила присутніх з науковими ідеями одного з фундаторів теорії оподаткування – А. Сміта.

 

Студентка Генсіровська Тетяна під час виступу акцентувала увагу на сутності податків, їх елементах, видах, функціях та висвітлила роль податкових платежів у формуванні дохідної частини державного і місцевих бюджетів України.

 

Лекція супроводжувалася цікавою та змістовною мультимедійною презентацією. Пізнавальним став відеоматеріал щодо доцільності сплати податків і зборів та рівня податкового навантаження на громадян в Україні, який викликав серед студентів жваву дискусію.

 

Студенти факультету фінансів і факультету банківського бізнесу, а також викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія – д.е.н., професор Кізима Т.О. і к.е.н., доцент Мелих О.Ю., які допомагали першокурсникам опановувати ази викладацького мистецтва, переконані, що така форма проведення лекційних занять сприяє виробленню у студентів не лише комунікативних якостей, але і стимулює пізнавальну активність та розвиває культуру наукового мислення.