» » Візит учасників «Фіскального аналітика» до «Центру науки» міста Тернополя

Візит учасників «Фіскального аналітика» до «Центру науки» міста Тернополя

Дата: 29-10-2018, 11:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 жовтня 2018 року студенти факультету фінансів ТНЕУ, учасники наукового гуртка кафедри податків та фіскальної політики «Фіскальний аналітик» завітали до Тернопільського «Центру науки». Майбутні науковці, активні студенти (Ірина Федишин, Оксана Жук, Вікторія Лазаревська, Христина Чумадевська, Катерина Черняшова, Дана Марціясь, Тамара Когут та Іван Козак) максимально змогли «поринути в науку», а також на практиці зрозуміти деякі аспекти теорії ймовірності, спостерігати явища природи, досліджувати фізичні властивості речовин, дізнатися цікаві факти про видатних вчених, проводити цікаві досліди та експерименти, а також отримати інформацію про деякі аспекти фінансового функціонування центру.

 

Учасники гуртка «Фіскальний аналітик» мали нагоду побачити імітацію гравітаційного поля чорної діри, спостерігати за світловими ілюзіями та дифракціями світла.

 

Привітний та цікавий екскурсовод вразив студентів захоплюючими розповідями, а унікальні та рідкісні експонати ще більше посилювали «ефект цікавості».

 

«Центр науки» – це сукупність музею науки, наукових установок, міні-лабораторій хімії та фізики. Цей музей – це чудове місце для проведення свого дозвілля, оскільки він не схожий на інші звичайні музеї, чим і вразив сучасну молодь.

 

Студенти з вдячністю звернулися до працівників «Центру науки», а також до кураторів гуртка (к.е.н., доцент Ткачик Ф.П., к.е.н., доцент Дмитрів В.І.) за організацію такого цікавого і пізнавального дійства.