» » До уваги професорсько-викладацького колективу ТНЕУ!

До уваги професорсько-викладацького колективу ТНЕУ!

Дата: 31-10-2018, 12:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Пропонуємо Вашій увазі перелік грантів та проектів актуальних на даний час.

 

Гранти на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в об’єднаних територіальних громадах

 

У рамках діяльності Фонду стратегічних інвестицій, Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.», надаватиме гранти на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в  об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

 

У рамках цієї грантової програми проект «Агросільрозвиток» планує надати 15 грантів на загальну суму близько 9,45 млн гривень. Очікується, що сума кожного гранту може коливатися від 270 тис. грн до 675 тис. грн., остаточна сума гранту буде визначена в результаті переговорів. Додаткові залучені інвестиції (власні кошти, зовнішні інвестиції, державна підтримка та програми місцевого бюджету, донорське співфінансування, крім фондів USAID), лізинг чи кредити (у тому числі для придбання нового технологічного устаткування та модернізації їх виробництва) повинні складати не менше 30% від загального обсягу проекту.

 

Детальніше: http://prostir.ua/?grants=hranty-na-vprovadzhennya-mistsevyh-initsiatyv-ta-investytsijnyh-proektiv-v-objednanyh-terytorialnyh-hromadah

 
Гранти від Фонду Демократії ООН
 

Фонд демократії ООН запрошує організації громадянського суспільства подавати заявки на фінансування проектів, спрямованих на заохочення  та підтримку демократії під час щорічного подання пропозицій. Очікується, що черговий прийом заявок триватиме з середини листопада до середини грудня 2018 року.


Проекти повинні стосуватися одного з основних напрямів:

– Гендерна рівність;

– Громадська активність;

– Верховенство права та права людини;

– Залучення молоді;

– Посилення взаємодії громадянського суспільства з урядом;

– ЗМІ та свобода інформації;

– Інструменти для знань;

– Виборчі процеси.


Критерії:

– Проект сприяє досягненню цілей ФД ООН;

– Проект матиме значний вплив;

– Проект посилить гендерну рівність;

– Проект має сильні перспективи для успішної реалізації;

– Організація-заявник має значний досвід роботи;

– Проект є технічно надійним у концепції та презентації.

 

Розмір гранту від 100 000 до 300 000 дол. США

Детальніше: https://goo.gl/in15Bb

  

Конкурс «2018 AGFUND International Prize»
 

Регіональною організацією «Програма розвитку країн Арабської (Перської) Затоки» оголошено конкурс «2018 AGFUND International Prize», метою якого є відзначення державних та приватних проектів, спрямованих на боротьбу з бідністю, соціальною відчуженістю, соціально-економічною маргіналізацією у всьому світі. Проектна пропозиція повинна відображати інноваційний та творчий підхід, вдосконалювати знання у галузі людського розвитку та їх належному управлінні, сприяти освіті та підтримці здоров’я. 


Грошовий фонд конкурсу становить 1 млн доларів США. 


Заявки приймаються до 30 листопада 2018 року.


Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті: https://goo.gl/avXHRQ

  
Програми Міжнародного Вишеградського фонду

(International Visegrad Fund)
 

Міжнародний Вишеградський Фонд є міжнародною організацією, заснованою в Братиславі урядами Вишеградської групи (V4) – Чехії, Угорщини, Польщі і Словаччини, 9 червня 2000 року.

 

Мета діяльності: сприяти розвитку співпраці між країнами Вишеградської четвірки та їх сусідами через підтримку спільних культурних, наукових та освітніх проектів, молодіжних обмінів, міжнародного партнерства, туризму.

 

Більше інформації – у додатку завантажити
Завантажити Переглянути онлайн


та на веб-сайті Вишеградського Фонду http://visegradfund.org/grants/visegrad-grants/visegrad-plus/.

 

«Креативна Європа» Україна

 

«Креативна Європа» – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. З 2014 до 2020 року на підтримку європейських проектів, що дають можливість подорожувати, охоплювати нові аудиторії, обмінюватися практичними навичками та вдосконалюватися, планується виділити 1,46 мільярда євро.

«Креативна Європа» складається із двох підпрограм:

 

– «Культура», в рамках якої передбачено просування креативного та культурного секторів;

– «Медіа», що забезпечує підтримку розвитку та поширення аудіовізуальних творів.

 

«Креативна Європа» надасть фінансову підтримку лише тим проектам, які виконають поставлені завдання, а саме:

 

– зміцнення сектору та нарощування потенціалу;

– формування аудиторії;

– розробка нових бізнес-моделей;

– створення та підтримка віртуальних проектів.

 

Більше інформації: https://goo.gl/CkNwnp 

 

Фонд «ДОБРОБУТ ГРОМАД»

 

МБФ «ДОБРОБУТ ГРОМАД» – це неурядова неприбуткова благодійна організація, яка працює, щоб поліпшити добробут українських громад з турботою про довкілля.

 

В Україні Програма «Добробут громад» розпочала свою діяльність у 1994 році, починаючи з якого започатковано 74 благодійні проекти. Понад 23 тисячі сільських родин, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, отримали допомогу у вигляді сільськогосподарського обладнання, агроматеріалів, рослин, тварин, технічної й консультативної підтримки.

 

Надсилайте ідеї Ваших проектів з розвитку громад і якщо вони відповідатимуть пріоритетам МБФ «Добробут громад» докладатиме зусиль для залучення ресурсів на фінансування цих ідей!

 

Діяльність «ДОБРОБУТ ГРОМАД» орієнтована на сталий комплексний розвиток громад та передбачає забезпечення доступу до ринків збуту для дрібних виробників, створення нових або покращення існуючих ланцюжків доданої вартості, підтримку створення та розвитку ферм сімейного типу, нефермерське підприємництво (сільський зелений туризм та ін.), мобілізацію громад, сприяння та розбудову партнерств з міжнародними донорськими організаціями, органами влади та бізнесом, освіту, участь у покращенні нормативно-правової бази в галузі АПК та сільського розвитку, методологічне забезпечення діяльності  малих й середніх сільськогосподарських товаровиробників на селі, їхніх об’єднань, підприємств тощо. 

 

Більше інформації: https://goo.gl/uNrUp8   

 

Стартує конкурс для журналістів на тему досягнення Цілей сталого розвитку
 

Установи Організації Об'єднаних Націй в Україні, а саме ФАО, МОМ, ПРООН, Фонд Народонаселення ООН, ЮНІСЕФ і ООН-Жінки спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України запрошують журналістів національних та регіональних ЗМІ в Україні, а також студентів факультетів журналістики, блогерів та фрілансерів взяти участь у конкурсі матеріалів у ЗМІ на тему досягнення Цілей сталого розвитку в Україні.

 

Переможців конкурсу обиратиме незалежне журі, до складу якого ввійдуть представники агентств, фондів та програм ООН в Україні, партнери та експерти. 

 

Для участі у конкурсі необхідно внести дані про розміщений матеріал в реєстраційну форму.

 

Кінцевий термін подання матеріалів – 3 грудня 2018 року.

 

Швейцарська агенція розвитку та співробітництва

 

Дедлайн: до кінця року

Інформація: https://goo.gl/g3yZmV

 

Глобальний дитячий фонд. Конкурс «Надання послуг вразливим групам дітей»

 

Мета – підтримка інноваційних локальний організацій, що працюють з вразливими групами дітей. Сфери інтересів: жертви торгівлі дітьми, діти-біженці, дитяча робоча сила; молодь та підлітки (вразливі групи); професійно-технічна і початкова освіта; ВІЛ/СНІД; інваліди.

 

Подавачі – громадські організації. Спершу в режимі онлайн подається лист зацікавленості (на офіційному сайті). В разі відповідності проекту пріоритетам фонду, буде надіслана аплікаційна форма для детального опису проекту. Лист зацікавленості можна надсилати упродовж усього року.

(Мова подачі заявок англійська).

 

Детальніше: http://www.globalfundforchildren.org/

 

Національний Фонд Демократії

 

Щороку Національний фонд демократії (NED) надає прямі субсидії сотням неурядових організацій по всьому світу, які працюють над досягненням демократичних цілей та зміцнення демократичних інститутів.

 

Сума гранту залежить від розміру та обсягу проектів. Середній розмір гранту складає близько 50 000 доларів США, тривалість проекту – 12 місяців.

Дедлайн: 21 грудня 2018 р., 15 березня 2019 р., 21 червня 2019 р.

 

Більше інформації: https://goo.gl/KdkTQB