» » На юридичному факультеті ТНЕУ відбувся День учнівського самоврядування «OPEN SPACE»

На юридичному факультеті ТНЕУ відбувся День учнівського самоврядування «OPEN SPACE»

Дата: 22-11-2018, 15:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 листопада в корпусі юридичного факультету спалахнув справжній учнівський бум. П’ятдесят старшокласників тернопільських шкіл завітали на ЮФ, щоб на один день зайняти адміністративні посади декана, його заступників, секретаря, завідувачів кафедр, ученого секретаря вченої ради факультету, спеціалістів деканату, керівників інноваційних центрів та груп, студдекана, лідерів студентського активу тощо.

 

Школярі вразили своєю кмітливістю, не дитячим критичним мисленням, по-дорослому креативними ідеями.

 

Програма заходу була надзвичайно насичена.

 

У рамках «Тeach easy» формату 5х5 студенти презентували перед школярами молодіжні інноваційні проекти, які функціонують на ЮФ. Найбільше зацікавили аудиторію презентації юридичної клініки «LIBERTA», Школи професійного розвитку «АКМЕ», студентського телебачення «ЮФ-TV», факультетського журналу «Carpe Diem», проекту молодіжного руху інноваторів «Генерація Z», студентського ток-шоу «Ніхто крім нас!», загально-університетського фестивалю-конкурсу «Студентська ліра», літньої школи «Лідер права».

 

Після жеребкування новоспечені посадовці із запалом взялися до виконання керівних обов’язків. Вирішували нагальні питання загальнофакультетського формату та просто ласували смачним какао разом із викладачами та студентами.

 

Неоціненною родзинкою цього дня стала лекція-дискусія, приурочена до Дня Гідності та Свободи «Революція гідності: історія та сьогодення». Спікер Іван Омелян – регіональний координатор у Реанімаційному пакеті реформ, засновник та тренер у ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто».

 

У процесі ділової гри «Я – декан юридичного!» учнівські лідери проходили три кроки до влади: 1 – квест «Вірю – не вірю», 2 крок – змагання в іграх «Вежа» та «Швидкість реакції», 3 крок – «ЮФ: консенсус-прогноз», під час якого команди визначали стратегічний курс навчально-наукового, виховного та соціального розвитку ЮФ як єдино правильний та найбільш продуктивний.

 

І на завершення відбулося позачергове засідання вченої ради факультету. На порядок денний було винесено питання результатів моніторингу стану освітньо-виховної діяльності на факультеті та запровадження нових креативних ідей.

 

День учнівського самоврядування «OPEN SPACE» відбувся на одному диханні. Усі учасники – школярі, студенти, адміністрація та викладачі ЮФ отримали чудовий досвід та масу позитивних емоцій.

 

Серія заходів у форматі «OPEN SPACE» буде відбуватися на юридичному факультеті щомісячно у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між студентським активом ЮФ та учнівським активом лідерів м. Тернополя.