» » «Основні аспекти обліку та оподаткування у неприбуткових організаціях»

«Основні аспекти обліку та оподаткування у неприбуткових організаціях»

Дата: 30-11-2018, 15:47 | Автор: Модератор Центру Назарова І. Я.

 Центр практичної бухгалтерії факультету обліку і аудиту Тернопільського національного економічного університету дає нагоду ознайомитися з різними напрямами та сферами обліку. Зокрема, цього разу студенти дізналися про особливості та специфіку організації обліку на підприємствах, що займаються неприбутковою діяльністю.

 

Доповідачем на даному семінарі виступила головний бухгалтер Представництва Релігійного Товариства Українців Католиків США «Свята Софія» Янішевська Любов Володимирівна. Лектор  детально описала сферу інтересів свого товариства, зокрема зазначила, що основним видом діяльності даної організації є утримання Музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» Патріарха Йосифа Сліпого, а також здійснення іншої навчально-духовної та благодійної діяльності.

 

При подальшому обговоренні  доповідач зупинилася на порядку реєстрації та внесенні змін в реєстраційні документи неприбутковими організаціями, зокрема релігійними товариствами; ознайомила з останніми змінами, що відбулися у законодавстві щодо реєстрації та оподаткування неприбуткових організацій. Також лектор описала особливості обліку та формування звітності різними типами неприбуткових організацій, при чому більш детально зупинилася саме на товариствах з релігійною спрямованістю. На прикладі свого товариства, лектор акцентувала увагу на проблемних облікових питаннях, з якими може стикнутися бухгалтер неприбуткової організації при його реєстрації та поточній діяльності.