» » У ТНЕУ продовжують реалізовувати соціальні програми підтримки учасників АТО/ООС

У ТНЕУ продовжують реалізовувати соціальні програми підтримки учасників АТО/ООС

Дата: 21-12-2018, 15:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 грудня 2018 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулися урочистості з нагоди випуску слухачів Навчально-наукового центру з вивчення іноземних мов і відділу післядипломної освіти та підвищення кваліфікації Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій – учасників Антитерористичної операції (Операції об’єднаних сил) на Сході України.

                                                 

З 11 червня по 13 грудня 2018 року на базі згаданих структурних підрозділів ННІІОТ тривали інтенсивні курси з вивчення англійської мови, комп’ютерних інформаційних технологій (англійською мовою) та методики складання бізнес-планів для започаткування власної підприємницької справи для 46 осіб – мешканців м. Тернополя та Тернопільського району, які брали участь у бойових діях у зоні проведення АТО/ООС. Крім цього, у 2017 році 13 учасників АТО/ООС удосконалювали свої знання з англійської мови у Центрі з вивчення іноземних мов. Підготовка слухачів здійснювалася за комунікативною програмою поглибленого вивчення англійської мови з використанням сучасних мультимедійних засобів та інтерактивних методів навчання.

 

Урочиста подія стала можливою завдяки реалізації державних соціальних програм підтримки учасників Антитерористичної операції (Операції об’єднаних сил) та за сприяння Управління соціальної політики Тернопільської міської ради, Управління соціального захисту населення Тернопільської районної державної адміністрації, а також співпраці між ветеранськими організаціями і ТНЕУ, який не тільки має величезний досвід професійної та соціальної адаптації колишніх та діючих військових (проект «Україна-Норвегія», Бізнес-школа для ветеранів АТО), а й активно співфінансує подібні довгострокові освітні програми.

 

Урочистості розпочалися з вітального слова директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій, доктора економічних наук, професора Брича Василя Ярославовича, який наголосив на тому, що Тернопільський національний економічний університет завжди сприятиме втіленню соціальних проектів професійної перепідготовки учасників бойових дій: «Наш університет радо підтримує будь-яке Ваше прагнення підвищити свій рівень знань з іноземної мови, а також бажання удосконалити свої навички та вміння у сфері інформаційних технологій, бізнес-планування. Висловлюємо Вам слова вдячності за те, що захищали і надалі продовжуєте захищати Українську землю та цілісність нашої держави!».

 

Усіх гостей урочистого заходу також привітала директор Навчально-наукового центру з вивчення іноземних мов ННІІОТ, кандидат філологічних наук, доцент Лужецька Ольга Богданівна, яка зазначила: «Ми завжди готові надавати підтримку людям, які захищають мир та спокій нашої держави. Тому і надалі плануємо сприяти професійній перепідготовці учасників Антитерористичної операції». Крім цього, Лужецька О. Б. висловила подяку представникам Управління соціального захисту населення Тернопільської районної державної адміністрації та Управління соціальної політики Тернопільської міської ради, а також професорсько-викладацькому колективу університету за активну життєву позицію і допомогу в ефективній організації згаданих освітніх проектів для учасників бойових дій в зоні АТО/ООС.

 

Із вітальним словом до присутніх звернувся начальник Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку, полковник Бугай Іван Тарасович: «Радий, що наші військовослужбовці мали нагоду взяти участь у цьому освітньому проекті, який сприяв не лише їх професійній, а й соціальній адаптації».

 

До слова також було запрошено Бабій Надію Романівну, начальника відділу обслуговування ветеранів та інвалідів Управління соціальної політики Тернопільської міської ради та Сидягу Оксану Михайлівну, головного спеціаліста відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці Управління соціального захисту населення Тернопільської районної державної адміністрації.

 

За сприяння професійній перепідготовці учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил, активну життєву позицію у справі їх соціальної адаптації ректором ТНЕУ професором А. І. Крисоватим було оголошено подяку керівникам громадських організацій учасників та ветеранів АТО, ветеранів-учасників миротворчих операцій, а також представникам державних владних структур та працівникам нашого університету.

 

Свідоцтва про підвищення кваліфікації та сертифікати про рівень володіння англійською мовою згідно з Європейськими рекомендаціями з мовної освіти вручено 59 випускникам-учасникам АТО/ООС.

 

Пісенні вітання для присутніх звучали від творчого колективу відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ.