» » ТНЕУ став членом Балтійської Програми Університетів (Baltic University Programme, BUP) (м. Уппсала, Швеція).

ТНЕУ став членом Балтійської Програми Університетів (Baltic University Programme, BUP) (м. Уппсала, Швеція).

Дата: 11-02-2019, 14:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Балтійська програма університетів (BUP) прагне знайти нові способи взаємодії як між університетами, так і університетами та суспільством. Мета полягає у становленні та зміцненні сильних місцевих та міжнародних освітніх спільнот. BUP є інноваційною мережею за своєю природою.

 

На сьогодні до Програми вступило близько 230 університетів та інших закладів освіти у регіоні Балтійського моря. Управління здійснює Координаційний секретаріат Балтійської програми університетів  в Уппсальському університеті (м.Уппсала, Швеція) – (Uppsala University, Sweden). Уппсальський університет (швед. Uppsala universitet) – найстаріший і один з найбільших університетів Швеції. У складі Уппсальського університету дев'ять факультетів: Факультет гуманітарних наук, Факультет педагогіки, Факультет філології, Факультет права, Факультет медицини, Факультет фармакології, Факультет технічних наук, Факультет соціальних наук, Факультет теології

 

Робота Програми (BUP) зосереджується на питаннях сталого розвитку, охорони навколишнього середовища та демократії в регіоні Балтійського моря. Метою є підтримка ключової ролі, яку університети відіграють у демократичному, мирному та сталому розвитку. Це досягається шляхом розвитку університетських курсів, підтримки міждисциплінарних дослідницьких проектів та участі в трансдисциплінарних проектах у співпраці з органами влади, муніципалітетами та іншими інституціями. Окрім цього, членство в Балтійській програмі університетів дає право університету-учаснику відправляти студентів та викладачів на курси та для участі у  конференціях.