» » Відбулося урочисте відкриття чергового навчального семестру у рамках проекту «Україна – Норвегія»

Відбулося урочисте відкриття чергового навчального семестру у рамках проекту «Україна – Норвегія»

Дата: 23-02-2019, 11:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дипломатичний діалог Королівства Норвегії та України триває упродовж багатьох років. Між двома державами було встановлено  тісні політичні стосунки, організовувалися візити, зустрічі, реалізовувалися проекти  не лише на загальнодержавному рівні, а й в регіональних осередках.

 

Починаючи з 24 вересня 2003 року було започатковано  Українсько-Норвезький  проект «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні». З 2003 по 2018 рік його учасниками стали близько 10 000 осіб.

 

Метою проекту є зменшення впливу негативних соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору України для звільнених у запас військовослужбовців та членів їх сімей. Тобто це дає можливість  розгорнути чистий аркуш у житті військовиків та їх родин – розпочати свою справу чи здобути нову спеціальність, професійно зростати та соціально адаптуватися.

 

Допомога у реабілітації військовослужбовцям реалізувала себе у понад 40 українських містах, зокрема у 20 навчальних закладах, серед яких і Тернопільський національний економічний університет.

 

У рамках реалізації проекту в ТНЕУ 22 лютого 2019 року відбулося урочисте відкриття чергового навчального семестру, слухачами якого стали більше 30 осіб.

 

«Раді вітати Вас, дорогі учасники проекту «Україна – Норвегія» у нашому університеті. Переконані, що під час проходження навчання Ви не лише здобудете необхідні знання, які сприятимуть підвищенню Вашого рівня конкурентоспроможності на ринку праці, а й знайдете друзів, однодумців, які стануть Вашою надійною підтримкою, а можливо і майбутніми партнерами у відкритті власної справи. Вас чекає ряд семінарів, тренінгів, практичних занять, консультацій провідних фахівців. Ми докладатимемо максимум зусиль для того, аби Ваше перебування у стінах ТНЕУ було комфортним, корисним і сприяло успішній самореалізації кожного із Вас», – звернулася до присутніх  проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) Десятнюк Оксана Миронівна.

 

Цінуємо підтримку Норвегії та те, що вона не залишилася осторонь подій, які відбуваються в Україні, а простягнула руку допомоги в реабілітації не лише військовослужбовців, а й членів їх сімей. Радіємо, що проект є прогресивним та приносить вагомі результати. Завдяки набутим вмінням та знанням, деякі його учасники уже змогли певним чином реалізувати себе, розпочати власну справу та вирішити питання щодо працевлаштування.