» » Живімо їхнім подвигом щоденно!

Живімо їхнім подвигом щоденно!

Дата: 28-02-2019, 17:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У глибокій скорботі та шані студентство, професорсько-викладацький колектив та працівники Тернопільського національного економічного університету вшанували Новітніх Героїв України під час акції «Живімо їхнім подвигом щоденно!».

 

«Наймужніших  кожної нації називають Героями. Герої не вмирають, а живуть вічно. Одні – разом з нами, а інші – в наших серцях. Чому в ХХІ столітті ми повинні кров'ю розплачуватися за нашу свободу? Ті, хто загинув за те, щоб ми могли спокійно жити у своїй державі, заслуговують на пам'ять нащадків. Низький уклін та шана не тільки їм, а і тим, хто дав їм життя», – сказав ректор ТНЕУ  Андрій Ігорович Крисоватий.

 

Біль від втрати дитини не вгамує ніхто. Від однієї лише думки душа розривається на шматочки та ятрить. Материнське серце ще довго нестерпно щемітиме. У залі була присутня матір Героя Небесної Сотні, випускника та працівника університету Тараса Слободяна. «Дякую, що сьогодні зібралися тут для того, аби вшанувати Героїв. Не дай Бог нікому втратити рідну дитину. Я дивлюся у зал, на прекрасну молодь – ви цвіт нації! Прошу вас лише одне: не забувайте ніколи Воїнів Світла!», – звернулася до студентів Марія Борисівна Слободян.

 

Також спогадами ділився учасник Революції Гідності Богдан Брич: «Ми повинні пам’ятати ті величні дні, коли озброєні лише волею до перемоги і величезною відвагою Новітні Лицарі української нації віддали своє життя за те, щоб сьогодні ми мали шанс збудувати сильну та незалежну Україну. Радий, що ви, студенти, згадує про це. Закликаю вас – зробіть усе, аби в майбутньому подібне не траплялося».

 

Події кінця 2013 початку 2014 року не залишали байдужим нікого, студенти ТНЕУ теж не могли бути осторонь. Своїми враженнями про перебування на Євромайдані поділився його учасник, голова профкому Антон Шевчук: «Пригадую собі той день, коли автобус зі студентами вперше вирушив до Києва. Було тривожно… Адміністрація університету нас підтримувала. Не тільки юнаки, а й дівчата приїжджали до столиці, щоб підтримати побратимів. Це справді об’єднувало. Я пишаюся молоддю ТНЕУ, вона показала свою силу, – а сила в єдності, і саме вона дає нам впевненість, щоб крокувати в майбутнє».

 

Сто сім студентів Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ із портретами Героїв Небесної Сотні  у руках згадали поіменно кожного та разом з усіма присутніми вшанували їх хвилиною мовчання. 

 

Також до слова був запрошений доктор політичних наук, професор Микола Васильович Лазарович, який на власні очі бачив війну, бо брав участь в АТО: «Якби зібрати усі сльози матерів, батьків, дружин, діток, родини, то потекла б велика річка», – зауважив Микола Васильович і додав, що ми повинні обов’язково задуматися над трьома питаннями: «Чому так сталося?», «Що сталося?», «Як нам далі з цим жити?» та зробити правильні висновки.

 

У рамках акції відбувся перегляд уривку фільму «Люди. Майдан. Герої.» та відео проекту «Я не мовчу, коли іде війна».


До сліз схвилювали  музичні композиції у виконанні Оксани Корзун, Павла Тютюнника, Надії Чернецької, Роксолани Залізняк, Галинки Баган.

Творчий колектив відділу гуманітарної освіти та виховання в проведення заходу вклав усю душу та ще раз нагадав присутнім про важливість вшанування Героїв Небесної Сотні та бійців АТО.