Не вір – перевір!

Дата: 1-03-2019, 17:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Міжнародна організація IREX у рамках проекту «Вивчай та розрізняй» за підтримки Посольств США та Великої Британії в Україні провела 1 березня для студентів та викладачів факультету обліку та аудиту Всеукраїнське заняття «Не вір – перевір». Захід є широкомасштабним, адже відбувся одночасно у наукових осередках  багатьох міст  нашої держави.

Сьогодні, коли стрімко розвивається та удосконалюється медіапростір, актуальним є питання популізму як шкідливого чинника впливу на суспільство. Чи  задумувалися ви коли-небудь над тим, що впливає на вибір людей? Дуже часто на погляди суспільства чинить тиск саме пропаганда, яка не завжди є об'єктивною. 

Навчання медіаграмотності та критичному мисленню – ось ціль заходу, який провела тренер з ораторського мистецтва, координатор Всеукраїнського заняття з пошуку фактів «Не віррр – перевірр» Наталія Орищак.

Пані Наталя розповіла як відокремлювати факти від суджень, помічати маніпуляцію, «вимикати» емоції та приймати об’єктивні рішення, зберігаючи «холодну голову».

Усі учасники отримали позитивні емоції та цікавий досвід.