» » Студенти Єреванського навчально-наукового інституту ТНЕУ вшанували Кобзаря

Студенти Єреванського навчально-наукового інституту ТНЕУ вшанували Кобзаря

Дата: 13-03-2019, 13:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 7-9 березня в Єреванському навчально-науковому інституті Тернопільського національного економічного університету з нагоди 205-ої річниці від дня народження відомого українського поета і художника Тараса Шевченка було організовано Шевченківські дні.  Студенти та викладачі обладнали куточок з фотографіями та інформацією про життя та творчість генія України.   

 

Директор Єреванського навчально-наукового інституту ТНЕУ Саак Гудратян та викладач української мови Діана Бабаян розповіли студентам про творчий шлях поета, його національну ідею, патріотизм і світову велич, а молодь – декламувала українською та вірменською вірші Кобзаря.

 

Також під час Шевченківських днів  було організовано перегляд фільму «Таємниці Генія Шевченка».

 

9 березня у Кільцевому парку біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку в Єревані відбулася акція вшанування великого сина України.

На заході були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Вірменія Литвин Петро Михайлович, Почесний консул України в Республіці Вірменія Гудратян Саак Меружанович, професорсько-викладацький колектив та студенти Єреванського навчально-наукового інституту ТНЕУ, українська громада під керівництвом Анни Арутюнян, співробітники Посольства, директор школи ім.  Т. Шевченка, вчителі та учні.

 

Посол Петро Литвин виступив з промовою, у якій розповів про нелегку долю та творчість поета. Молодь Єреванського навчально-наукового інституту ТНЕУ декламувала вірші Кобзаря.

 

 «Його перо не просто рухалося, кожний рух – мав зміст. Його пензлик створив такі прекрасні полотна, якими не можна не захоплюватися», – зазначила Роза Гудратян.

 

На завершення хор «Дніпро» урочисто виконав «Заповіт», після чого усі присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.