» » Майстер-клас «Новий звіт – звіт про управління»

Майстер-клас «Новий звіт – звіт про управління»

Дата: 14-03-2019, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 14 березня 2019 року в тренінг студії факультету обліку і аудиту ТНЕУ відбувся майстер-клас  на тему «Новий звіт – звіт про управління». Модератором заходу був д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку та контролю в сфері публічного управління, сертифікований аудитор Лучко Михайло Романович.


Актуальність заходу зумовлена тим, що відповідно до змін у Законі "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність", з 2018 року більше 15 тис. вітчизняних компаній повинні подавати новий звіт - звіт про управління. Саме тому доповідач звернув увагу учасників майстер-класу на порядок підготовки звіту про управління, який повинен містити як фінансову, так і нефінансову інформацію, описує, в якому стані знаходиться компанія та розкриває ризики її діяльності.


Чинне законодавство на даний час не роз’яснює, яку саме інформацію потрібно розкривати у звіті про управління, тому доповідач детально зупинився на структурі звіту, основних показниках, які доцільно в ньому відображати та проблемних моментах при формуванні звіту.


Головною специфікою звіту, як зауважив Лучко М. Р., є те, що звіт обов'язково читають регулятори, громадські організації, зовнішні користувачі, у яких можуть виникнути питання: наскільки відповідально ваш бізнес ставиться до захисту прав співробітників, до навколишнього середовища, як дотримується європейських підходів до прозорості, поваги до прав людини, політики щодо запобігання корупції, зрозумілих стандартів корпоративного управління і готовності працювати над вирішенням проблем, що виникають.


Ретельно складений звіт дасть відповіді на всі питання і захистить компанію  від можливих репутаційних втрат, допоможе довести її надійність.Присутні активно обговорювали проблематику теми майстер-класу, дискутували щодо структури та змісту нового для українських компаній звіту про управління.