» » Участь в науковій конференції у Києві: студентське враження

Участь в науковій конференції у Києві: студентське враження

Дата: 15-03-2019, 16:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13-14 березня 2019 року в Києві відбулася Всеукраїнська наукова студентська конференція «Фінансова система як складова економічного розвитку», яка була організована Київським національним торгівельно-економічним університетом. У роботі конференції взяли участь 113 учасників – студентів економічних університетів Києва, Тернополя, Хмельницька, Вінниці.

 

Під час конференції учасники обговорювали актуальні питання пов’язані із розвитком фінансів, фінансової політики, фінансової системи, державного і місцевих бюджетів,  фінансового ринку тощо. Цікавою і пізнавальною була доповідь завідувача кафедри фінансів, доктора економічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України  Чугунова Ігоря Яковича про перспективи фінансової політики в Україні.

 

Мій виступ стосувався теми «Акцизний податок в доходах місцевих бюджетів», у якому ми спільно з науковим керівником – кандидатом економічних наук, доцентом кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ТНЕУ Карпишин Наталією Іванівною дослідили  тенденції та проблеми надходження акцизного податку до місцевих бюджетів на етапі проведення децентралізаційних реформ. Це був мій перший досвід участі в конференції в іншому зво, який виявився продуктивним, оскільки моя доповідь була відзначена дипломом ІІ ступеня.

 

Від поїздки в Київ у мене залишилися приємні враження: неймовірно вразив широкий Дніпро, з берегів якого видно монумент «Батьківщини-Мати» і велика кількість пам’яток архітектури. Вдалося також побачити Маріїнський палац, побувати на Майдані Незалежності, відвідати вечірню службу в Михайлівському Золотоверхому монастирі, прогулятися Софіївською площею і побачити місто «на долоні» з оглядового майданчика Андріївської церкви. 

 

 

Крамар Наталія, студентка 4-го курсу (Ф-41) факультету фінансів

Тернопільського національного економічного університету.