» » GLOBAL MONEY WEEK – міжнародна ініціатива з підвищення фінансової грамотності молоді

GLOBAL MONEY WEEK – міжнародна ініціатива з підвищення фінансової грамотності молоді

Дата: 20-03-2019, 11:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Global Money Week – це щорічна глобальна ініціатива, яка включає світові та регіональні акції та заходи. Мета – звернути увагу громадськості на фінансову грамотність і за допомогою веселих та інтерактивних заходів розповісти дітям та молоді про всі аспекти, пов’язані з грошима. Це тиждень, коли у більш ніж 130 країнах світу відбувається безліч заходів, занять, проектів, презентацій і змагань з фінансової освіти та грамотності.

 

В 2018 році Тернопільський національний економічний університет вперше було включено до переліку провідних організацій, які за оцінкою Child & Youth Finance International взяли активну участь у відзначенні Всесвітнього тижня грошей - Global Money Week (GMW) в Україні. Це здобуток, до якого викладачі і студенти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ТНЕУ йшли 3 роки. 

 

Child & Youth Finance International (CYFI) – це глобальна некомерційна організація, заснована в Амстердамі (Нідерланди) в 2011 році, яка прагне підвищити рівень обізнаності дітей та молоді в сфері фінансових послуг, управління особистими фінансами, особистого інвестування з метою подолання бідності в різних країнах світу. Діяльність організації підтримується провідними міжнародними організаціями в сфері фінансової освіти та інклюзивних фінансів - ОЕСР, Глобальним партнерством за фінансову доступність (Global Partnership for Financial Inclusion), Європейським Парламентом, ЮНІСЕФ та ін.

 

Однією з глобальних ініціатив Child & Youth Finance International є координація міжнародної кампанії з підвищення фінансової грамотності молоді – проведення Всесвітнього тижня грошей - Global Money Week (GMW). В цей тиждень в різних країнах світу проводяться акції та заходи, мета яких звернути увагу громадськості на фінансову грамотність і розповісти дітям та молоді про всі аспекти, пов'язані з грішми та фінансами.

 

В 2018 році заходи з фінансової грамотності в рамках тижня GMW відбулися у 164 країнах світу. Україна вже п’ять років бере участь у цій міжнародній ініціативі з фінансової просвіти молоді.

 

Важливість популяризації фінансової грамотності серед молодого покоління сприяє не лише підвищенню рівня якості їхнього особистого життя в майбутньому, а й позитивно впливає на стан національної економіки та зміцнення держави. Тому завдання університетської спільноти пропагувати цю ідею і надихати дітей та молодь дізнатися більше про гроші, заощадження,  особисті фінанси та підприємництво. Донести мессидж громадянам, що «Гроші не головне, але мають значення» і фінансово грамотна та освічена людина – це запорука особистого успіху та добробуту суспільства допомагають такі міжнародні організації як Child & Youth Finance International (CYFI) і їх ініціатива - Global Money Week.