» » Лекція доктора Ягеллонського університету для студентів юридичного факультету

Лекція доктора Ягеллонського університету для студентів юридичного факультету

Дата: 15-04-2019, 15:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У п'ятницю, 12 квітня, на запрошення колективу Школи польського та європейського права й за сприяння колективу кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії лекцію для студентів юридичного факультету ТНЕУ прочитав доктор Ягеллонського університету, член кодифікаційної комісії законодавства Польщі з питань банкрутства Марека Пожицького (Marek Porzycki).  Тема зустрічі – «Правове регулювання транскордонного банкрутства».

 

Лекція відбулася у рамах викладання дисципліни «Міжнародне приватне право» (керівник курсу – кандидат юридичних наук, доцент Людмила Саванець) для студентів спеціальності «Міжнародне право» юридичного факультету. Основними питаннями, що виносилися на обговорення, були процедури банкрутства, пов’язані з транскордонною неплатоспроможністю, правове регулювання банкрутства за законодавством Європейського Союзу, особливості визнання банкрутом фізичної особи-споживача, правила розв’язання проблем колізій правопорядків країн світу у судових справах про банкрутство.

 

Доктор Марек Пожицькі (Marek Porzycki) також поділився із студентами власним досвідом роботи у команді кодифікаційної комісії сучасного законодавства Польщі з питань банкрутства.

 

Доктор Ягеллонського університету, член кодифікаційної комісії законодавства Польщі з питань банкрутства Марек Пожицькі (Marek Porzycki) також провів лекційні заняття з питань банкрутства за законодавством Європейського Союзу для слухачів Школи польського та європейського права.