» » Перший Всеукраїнський студентський економічний турнір ( м. Рівне)

Перший Всеукраїнський студентський економічний турнір ( м. Рівне)

Дата: 20-04-2019, 18:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 18-19 квітня у м. Рівне на базі Національного університету водного господарства та природокористування відбувся І Всеукраїнський студентський економічний турнір.

 

Понад 180 учасників представляли університети, академії, інститути та коледжі Києва, Львова, Одеси, Ірпіня, Вінниці, Житомира, Маріуполя, Харкова, Хмельницького, Рівного, Миколаєва, Покровська, Тернополя.

 

Під час змагання, яке мало дискусійний характер, студенти намагалися творчо відшукати відповіді на актуальні економічні питання: «Розумні міста» – міста майбутнього чи високотехнологічні утопії? Чи потрібно продовжувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні? Якими є перспективи цифрової економіки в Україні? Як вирватись з пастки середнього доходу? Поведінкова економіка: плюси і мінуси? Хто в Україні має бути ключовим інвестором? Яким має бути оптимальний «соціальний пакет» для українського працівника? Як економічно вмотивувати людей сортувати сміття? Розвинуті та щасливі країни: чому так відрізняються рейтинги? та багато інших.

 

Команду ТНЕУ «Капітал» представляли студенти: Кузьо Андрій (гр. ОПЗ-11), Фігурський Євген (гр. ОПЗ-11), Зубков Іван (гр. ОПЗ-31) та Мочук Олена (ст. 3-го курсу Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ), які достойно виступили та отримали новий цікавий досвід спілкування з однолітками, яким не байдужі економічні проблеми.

 

За результатами турніру Кузьо Андрій нагороджений грамотою «За продемонстровані глибокі знання з економічної теорії».

 

До підготовки учасників долучилися викладачі кафедри економічної теорії проф. Длугопольський О. В., доцент Івашук Ю. П., доцент Заклекта О. І., яка також була керівником команди та супроводжувала студентів під час турніру.

 

Дякуємо викладачам і студентам за підготовку та участь у турнірі!