» » Вітаємо учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Страхова справа»!

Вітаємо учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Страхова справа»!

Дата: 25-04-2019, 11:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Більше фото на офіційній сторінці ТНЕУ у Facebook: http://facebook.com/pg/TNEUniversity/photos/?tab=album&album_id=631682203969909


Упродовж 22-24 квітня 2019 р. відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1313 від 28.11.2018 р. «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018/2019 н.р.» на базі Тернопільського національного економічного університету тривав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Страхова справа».

 

До участі в Олімпіаді подали заявки 85 учасників із 35 закладів вищої освіти України.

 

Урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі «Страхова справи» відбулося 23 квітня 2019 року в залі засідань вченої ради Тернопільського національного економічного університету.  

 

Науковий захід розпочався з вітального слова голови Оргкомітету Олімпіади, д.е.н., професора, заслуженого діяча науки і техніки України, Академіка академії економічних наук України Андрія Ігоровича Крисоватого. Привітавши присутніх у файному місті Тернопіль в стінах ТНЕУ Андрій Ігорович наголосив на тому, що в залі зібралася студентська еліта з усієї України, що є майбутнім нашої країни і на яку покладено завдання її розбудови. Ректор університету відзначив, що саме ця Олімпіада є однією із найважливіших, оскільки страхування як комплекс превентивних заходів є невід’ємним атрибутом і філософією економіки. Тому необхідно прикладати зусиль у розвитку страхової справи в нашій державі, особливо за рахунок таких наукових заходів, котрі формують у молоді новий, більш прогресивний погляд на важливість страхового захисту. Усіх студентів голова Оргкомітету закликав до креативного відчуття – не бути невпевненими, бо це прямий шлях до забуття, а самостійно приймати важливі рішення і ніколи не боятись, якщо зробили помилку, а вчитись на цьому і впевнено крокувати вперед. На думку вченого, саме освіта і робота є тими рушійними силами, які допомагають досягати успіху та бути лідерами. На завершення, Андрій Ігорович висловив вдячність організаторам і спонсорам такого важливого наукового дійства, членам журі та супроводжуючим за участь в Олімпіаді і побажав успіхів, добробуту та процвітання.

 

До вітального слова також було запрошено голову журі, завідувача кафедри фінансового менеджменту та страхування, д.е.н., професора Ольгу Володимирівну Кнейслер, котра у своїй промові привітала усіх зі святом та наголосила на тому, що всі учасники Олімпіади вже є переможцями першого туру у своїх закладах освіти, але оскільки це другий тур змагання, то нехай переможе найкращий. Також голова журі більш детально роз’яснила окремі аспекти проведення наукового заходу, структуру конкурсних завдань і порядок їх оцінювання, побажавши усім плідної праці, а студентам гарно скласти усі завдання.

 

Роботи учасників Олімпіади оцінювали 12 членів журі, до складу котрого були запрошені провідні науково-педагогічні працівники базового закладу вищої осіти та науково-педагогічні працівники споріднених кафедр, факультетів інших освітніх установ і які на сьогодні представляють 10 закладів вищої освіти України.

 

У ході дійства було відзначено і співорганізаторів (спонсорів) наукового заходу. Зокрема це:

1. Асоціація «Страховий бізнес»;

2. Асоціація «Українська федерація убезпечення»;

3. Ліга страхових організацій України;

4. Моторне (транспортне) страхове бюро України;

5. ТзДВ «Страхова Компанія «Експо Страхування»;

6. АТ «Страхова група «ТАС (приватне)»;

7. ПрАТ «СК «ПРОВІДНА»;

8. ТзДВ «Страхова Компанія «Віп-Капітал»;

9. «CК «Альфа-Гарант»;

10. ПАТ «Акціонерна Страхова Компанія «Дністер»;

11. ПрАТ «АСК «ІНГО Україна»;

12. ТзДВ «Страхова компанія «Київ Ре»;

13. ТОВ «Бізнесфінторг» (м. Київ).

 

Після виконання завдань студентам і супроводжуючим особам була запропонована екскурсійна поїздка до Марійського духовного центру, що в с. Зарваниця, який віднесено до списку п’ятнадцяти найважливіших святинь католицького світу, пов’язаних з явленнями Діви Марії. У світовому масштабі Зарваниця – це святе місце, де знаходиться чудотворна ікона Матері Божої. Зберігається образ у місцевій парафіяльній церкві Пресвятої Трійці і належить до найдавніших ікон в Україні. Час створення шедевру – ХІІІ-ХІV століття. У 1867 р. папа Пій IX коронував ікону і надав Зарваниці особливого статусу. Відтоді тисячі паломників з усіх куточків світу навідуються до цієї святині.

 

Гості розпочали свою подорож однією із найвизначніших католицьких святинь світу і найбільшою святинею УГКЦ з відвідин маленького та довговікового парафіяльного храму, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері Зарваницької. Кожен мав нагоду прикластися до неї з щирими словами вдячності і прохання.

 

Далі наші гості відвідали церкву Пресвятої Євхаристії, яка була збудована за кошти заробітчан, і в якій знаходяться дві цілющих і всесвітньо відомих ікони – ікона Зарваницької Божої Матері та ікона Розп’ятого Ісуса. Також вони пройшли всі стації Хресної дороги з розважаннями. Кожен крок хресної ходи забирав сили фізичні, але наповнював силами духу. На вершині гори знаходиться Святотроїцький монастир студитського уставу, який приваблює дерев’яним різьбленням і хрестами, звезеними з різних частин світу, що справило неабияке враження на гостей Олімпіади.

 

Після завершення виконання завдань олімпіади учасники наукового змагання мали можливість відпочити та здійснити прогулянку вечірнім Тернополем.

 

24 квітня 2019 року відбулося підведення підсумків, урочисте закриття та нагородження учасників і переможців Олімпіади.

 

Переможців Олімпіади нагороджували заступник голови оргкомітету Олімпіади, д.е.н., професор Зеновій Васильович Задорожний та голова журі Олімпіади, завідувач кафедри фінансового менежменту та страхування ТНЕУ д.е.н., професор Ольга Володимирівна Кнейслер.

 

Окремих учасників було відзначено грамотами у таких у номінаціях: «За ґрунтовні знання страхової термінології», «За високий рівень теоретичної підготовки», «За високий рівень практичної підготовки», «За ґрунтовні знання діючого страхового законодавства», «За нестандарний, оригінальний розв’язок завдань», «За нестандартний підхід у прийнятті виважених рішень», «За креативний підхід у виконанні навчальних завдань». Також отримали грамоти і студенти, котрі посіли почесні четверте та п’яте місця.

 

Дипломами ІІІ ступеня, медалями та цінними подарунками – павер-банками нагороджено шістьох учасників:

1) студентку Національного університету харчових технологій Фомину Валентину;

2) студентку Сумського державного університету Соловей Інну;

3) студентку Національного університету «Острозька академія» Додь Ірину;

4) студентку Університету державної фіскальної служби України Дудник Лілію;

5) студентку Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи Мендосу Яну;

6) студентку ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» Полосенко Наталію.

 

Дипломами ІІ ступеня, медалями та цінними подарунками – блютуз-навушниками нагороджено трьох учасників:

1) студента Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ткаченка Олександра;

2) студентку Тернопільського національного економічного університету Куриленко Надію;

3) студентку Миколаївського національного аграрного університету Паламарчук Вікторію.

 

Дипломом І ступеня, медаллю, кубком для університету переможця та цінним подарунком – ноутбуком нагороджено студентку Луцького національного технічного університету Юхимчук Ірину.

 

Також переможців привітали директор Тернопільської філії Акціонерного товариства «Страхової Групи «ТАС» Яремчук Галина Михайлівна та директор регіонального центру цього ж товариства Бігун Роман Олексійович, котрі презентували їм пам’ятні іменні подарунки від провідного страховика нашої країни.

 

Присутні гучними оплесками вітали переможців.

 

Запрошеним високоповажним гостям, співорганізаторам, членам журі, апеляційної та мандатної комісій, організаційному комітету Олімпіади та усім, хто долучився до організації та проведення даного наукового заходу були вручені пам’ятні подарунки та подяки від ректора ТНЕУ, Асоціації «Страховий бізнес України», Ліги страхових організацій України, Асоціації «Українська федерація убезпечення.

 

Слова вдячності оргкомітету і журі висловили переможці, учасники, супроводжуючі особи, члени журі та гості Олімпіади. При цьому, присутні відзначили важливість і актуальність проведення такого роду заходів з метою обміну досвідом у сфері страхової справи та пошуку напрямів розвитку страхового ринку України в умовах нових економічних викликів і загроз.