» » У ТНЕУ говорили про євроінтеграційні виклики для національних економік

У ТНЕУ говорили про євроінтеграційні виклики для національних економік

Дата: 22-05-2019, 16:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання наукового круглого столу на тему: «Євроінтеграційні виклики для національних економік». Модератором зустрічі виступила доктор економічних наук, професор, директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Ірина Олегівна Іващук.

                                          

Привітала присутніх на заході проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) ТНЕУ Оксана Миронівна Десятнюк та заступник міського голови Тернополя з питань діяльності виконавчих органів влади Леонід Олексійович Бицюра.

 

Відповідно до програми та заявлених тем доповідей жваве обговорення викликали питання інтеграційних процесів, викликів та загроз, сучасного стану міжнародних відносин, питань адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, змін в структурі економіки та правового регулювання, їх вплив на виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Ключовим питанням є відповідність стандартам ЄС, виконання взятих на себе зі сторони України зобов’язань.

 

Учасниками круглого столу визначено проблеми та прогалини у пріоритетних сферах Угоди та обговорено можливі  шляхи їх усунення та вирішення.

 

Запрошені гості поділилися міжнародним досвідом, що стає принагідним у роботі, проаналізували як досягнення окремих країн-членів ЄС, так і певні невдачі, які зустрічалися на шляху становлення їх як повноправних членів ЄС. Обговорено ситуацію в Польщі, Королівстві Нідерланди, Угорщині, Словаччині, адже окрім науковців ТНЕУ серед гостей були присутні Почесні Консули Угорщини, Хорватії та радник Посла Королівства Нідерланди в Україні.