» » Викладачі юридичного факультету побували в Папському Григоріанському університеті в Римі

Викладачі юридичного факультету побували в Папському Григоріанському університеті в Римі

Дата: 5-06-2019, 15:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Мудреці говорять, що не можна зрозуміти Італію та італійців, не побувавши у її серці – місті вічному та величному – Римі.
Колізей, Римський форум, Фонтан Треві, Пантеон, Іспанські сходи, базиліка св. Петра (San Pietro), що знаходиться у найменшій країні світу Ватикані, римські палаци і храми – усе це є справжнісінькими перлинами Риму. На кожному кроці заворожують історичні пам'ятки часів імператора та скрізь відчувається дух античності.
Нещодавно викладачі ЮФ Коваль Оксана Євгеніївна, Бригадир Марія Богданівна та Баран Анжеліка Володимирівна мали фантастичну нагоду насолодитися казковою феєрією трьохтисячолітньої історії вічного міста та назавжди закохатися у Рим, взявши участь у IV Міжнародній науковій конференції «L'insgnamento del diritto canonico ed ecclesiastico in Polonia e all'estero», яка відбулася у Папському Григоріанському університеті. Науковці з Італії, Польщі, Словаччини та Чехії дискутували навколо актуальних проблем сучасного суспільства з різноаспектних позицій (правових, соціальних, психологічних). Найбільший інтерес викликали питання, які стосувалися прикладних сторін вирішення суперечностей доцільної організації функціонування соціуму, зважаючи на кроскультурні особливості кожної країни.
Поза межами дискусійних платформ відбулася офіційна зустріч заступника декана ЮФ ТНЕУ Оксани Коваль із заступником відділу права канонічного ПГУ професором Янушем Ковалем, результатом якої стали усні домовленості про подальшу наукову співпрацю між факультетами.
Приємною несподіванкою для науковців ЮФ була можливість потрапити на Генеральну аудієнцію Папи Франциска у Ватикані, під час якої виголосили і делегацію з України серед багатьох делегацій світу.
Сказати, що поїздка вдалася – це нічого не сказати. Рим залишив у серці кожної учасниці візиту велику любов до цього міста і щирі сподівання на ще не одну таку подорож.
Покладено перші кроки до потужної науково-практичної співпраці та дружніх стосунків між двома країнами.