» » Завершився перший день роботи IX міжнародної конференції “Advanced Computer Information Technologies»

Завершився перший день роботи IX міжнародної конференції “Advanced Computer Information Technologies»

Дата: 5-06-2019, 20:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  У середу, п’ятого червня 2019 року, в університеті Південної Богемії у м. Чеське Будейовіце (Республіка Чехія) розпочато роботу міжнародної конференції “Advanced Computer Information Technologies”. Співорганізаторами заходу виступили: Тернопільський національний економічний університет (Україна), Університет Південної Богемії (Чеська Республіка) та Технологічний університет м. Деггендорф (Німеччина).

Для участі у конференції зареєстровано 179 осіб з 23 країн світу: Австрії, Афганістану, Бразилії, Британії, Болгарії, Франції, Гани, Індії, Італії, Йордану, Лівії, Нігерії, Німеччини,  Пакистану, Південної Африки, Польщі, Росії, Словаччини, США, Туреччини, Узбекистану, України та Чехії. У ході роботи заплановано засідання 11 секцій, пленарне засідання, що відбудеться 6 червня на території замку Нове Гради, стендову секцію та Skype-сесію.

Сьогодні, виступаючи на відкритті конференції, декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету, професор Микола Петрович Дивак, передав усім присутнім вітання від ректора ТНЕУ, професора Андрія Ігоровича Крисоватого та побажання успішних виступів, нових наукових знайомств та плідної співпраці.

У своєму вітальному слові Микола Дивак висловив подяку співорганізаторам, програмному та організаційному комітетам за високий рівень підготовки конференції. До речі, брати участь у програмному комітеті зголосилися всесвітньо відомі науковці з семи країн, а також представник головного офісу Google (США). Також доповідач ознайомив присутніх з історією конференції “Advanced Computer Information Technologies”, навів статистику попередніх років та розповів про особливості цьогорічної конференції. Одним із аспектів виголошеної доповіді було ознайомлення учасників конференції з сьогоденням факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ, який цьогоріч відзначає 25-ліття з дня заснування і є одним із основних організаторів конференції. Також у своїй доповіді професор М. П. Дивак анонсував важливу подію, що пов’язана із презентацією проектів випускниками загальноосвітніх шкіл Західної України, які приймали участь у зимових ІТ-школах, організованих у ТНЕУ на базі ФКІТ.

З вітальним словом також виступив співорганізатор конференції, професор інституту прикладної інформатики університету Південної Богемії, професор Лібор Досталек. Він побажав учасникам міжнародної конференції “Advanced Computer Information Technologies” успішних виступів та позитивних вражень від перебування на чеській землі.

Привітав учасників також директор інституту прикладної інформатики Технологічного університету м. Деггендорф, професор Вольфганг Дорнер. У своєму виступі він коротко розповів про   сучасні тенденції в ІТ-сфері та глобальну діджиталізацію суспільства.     Також професор Вольфганг Дорнер висловив бажання провести конференцію ACIT-2020 у Німеччині на базі Технологічного університету м. Деггендорф.

Об 11 годині розпочалися засідання паралельно в 11 секціях. Учасники конференції та модератори секцій відзначили високий рівень та актуальність тематики доповідей. Також цьогоріч уперше доповідачами конференції стали студенти-магістри ФКІТ ТНЕУ: Соломія Яцків, Віталій Смаль, Владислав Голубєв та Андрій Сімак.

Позитивне враження на присутніх справив той факт, що у рамках роботи секційних засідань свої проекти презентували фіналісти Першого ІТ-форуму «ІТ-перспектива», що навчалися у зимових ІТ-школах на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ та вибороли гранти на безкоштовну участь у конференції. Зокрема, це старшокласники Андрій Александрук, Вадим Боярчук, Володимир Кушеня, Степан Биць, Тарас Лизуник та Надія Сороківська. Усі вони виявили бажання у цьому році стати студентами ФКІТ ТНЕУ.

Робота конференції триватиме ще протягом двох днів.