ТНЕУ - лідер GMW 2019 в Україні

Дата: 2-07-2019, 16:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У 2019 році Тернопільський національний економічний університет знову один з лідерів відзначення Всесвітнього тижня грошей – Global Money Week (GMW) в Україні. За оцінкою Child & Youth Finance International, глобальної некомерційної організації з Нідерландів, яка прагне підвищити рівень фінансової обізнаності дітей та молоді в різних країнах світу, ТНЕУ  взяв активну участь в проведенні Global Money Week 2019 в Україні.

                                       

Під час Всесвітнього тижня грошей у 2019 році Тернопільський національний економічний університет провів різноманітні заходи з фінансової грамотності для дітей та молоді. В тренінг-центрі «Фінансова просвіта» було організовано книжковий ярмарок з фінансової грамотності, під час якого всі бажаючі могли ознайомитися з працями вітчизняних та зарубіжних науковців у сфері фінансової грамотності. Крім цього, студенти і викладачі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ТНЕУ організували нетворкінг «Основи формування особистого бюджету» для студентів Тернопільської класичної гімназії та студентів коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ і тренінг «Мій особистий бюджет» для школярів Тернопільської загальноосвітньої школи №30. Учасники заходів вирішували фінансові кросворди, практикувалися у створенні свого особистого бюджету в інтерактивній грі, обчислювали особисті доходи, планували витрати, навчалися економити.

 

Для учнів Тернопільської початкової економічної школи було проведено квест «Фінансові перегони», під час якого учасники виконували на локаціях завдання з фінансової грамотності: складали фінансові терміни з окремих складів і букв алфавіту, вирішували фінансові кросворди і ребуси, головоломки.

 

У центрі міста Тернополя викладачі та студенти – члени наукового гуртка «Фінансова просвіта» провели опитування-флешмоб «Мами За фінансову грамотність!». Більшість опитаних молодих мам відзначили важливість фінансових знань для своїх дітей і визнали, що їм особисто нерідко не вистачає навичок для належного управління сімейним бюджетом. Під час опитування обговорювалися питання про отримання додаткового доходу в декретній відпустці та оптимізації витрат сімейного бюджету.

 

Студентський ігровий марафон «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!» став яскравою подією у відзначенні Всесвітнього тижня грошей в ТНЕУ. Студентські команди змагалися в логічному мисленні, формували страховий портфель, відповідали на запитання, пов'язані з фінансовою грамотністю і танцювали свої стартапи в конкурсі «Станцюй свій стратап».

 

Отже, університетська спільнота ТНЕУ активно пропагує ідею фінансової грамотності, адже фінансово грамотна та освічена людина – це запорука особистого успіху та добробуту держави.  І вже гарною традицією стало відзначення Global Money Week в ТНЕУ і співпраця з міжнародною організацією Child & Youth Finance International (CYFI).

 

К.е.н., доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія,

координатор студентського наукового гуртка

«Фінансова просвіта / Finanacial education»

Карпишин Н. І.