» » У ТНЕУ на базі юридичного факультету відкрили Центр підтримки технологій та інновацій

У ТНЕУ на базі юридичного факультету відкрили Центр підтримки технологій та інновацій

Дата: 11-07-2019, 17:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Десятого липня на юридичному факультеті ТНЕУ відбулося відкриття Центру підтримки технологій та інновацій у Тернопільському національному економічному університеті. В урочистості взяли участь гості з Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, державної організації «Національний офіс інтелектуальної власності», галузевих підприємств, установ, організацій, адміністрація, професорсько-викладацький колектив і студенти ТНЕУ.

 

Зі словами вітань до присутніх звернулися проректор з науково-педагогічної роботи університету Оксана Миронівна Десятнюк, заступник директора Департаменту інтелектуальної власності Мінекономрозвитку Сергій Олександрович Шкураков, начальник управління технологій, інновацій та маркетингу державної організації «Національний офіс інтелектуальної власності» Данило Романович Цьвок.

 

У рамках дійства відбулося підписання Меморандуму про співпрацю стосовно розширення та розвитку двосторонніх відносин у сфері підтримки технологій та інновацій, правової охорони інтелектуальної власності, а саме функціонування Центрів підтримки технологій, як ланки в національній мережі аналогічних центрів. Документ підписали О. М. Десятнюк та С. О. Шкураков.

 

Сторони домовилися співпрацювати у таких напрямах:

– реалізація проектів співпраці з різних питань, пов'язаних з правовою охороною інтелектуальної власності;

– спільна участь у роботі над проектами регуляторних актів, у громадських слуханнях та обговоренні проектів змін до законодавства у сфері підтримки технологій та інновацій і правової охорони інтелектуальної власності;

– обмін інформацією про законодавчі зміни у сфері підтримки технологій та інновацій і правової охорони інтелектуальної власності;

– організація спільних семінарів, симпозіумів, робочих зустрічей;

– залучення спеціалістів (експертів) та їхнє навчання з питань правової охорони інтелектуальної власності.

 

До уваги присутніх було презентовано програму Центру підтримки технологій та інновацій, яку представив Величко Касим Рокайович – начальник відділу забезпечення роботи мережі Центрів підтримки технологій та інновацій (TISC), державна організація «Національний офіс інтелектуальної власності».

 

До слова, TISC (Technology and Innovation Support Center) – Центр підтримки технологій та інновацій, який надає інформацію про різні послуги у сфері інтелектуальної власності, незалежно від території їх надання. TISC надає винахідникам доступ до технічної інформації та пов’язані з нею послуги, такі як доступ до патентної, наукової і технічної бази даних, допомога в ліцензуванні і трансфері технологій, допомога в розробці патентів та інші, дозволяючи новаторам розкрити свій потенціал, забезпечити охорону прав і управління ними.