» » Під час міжнародної сесії у ТНЕУ укладено чотири договори про співпрацю

Під час міжнародної сесії у ТНЕУ укладено чотири договори про співпрацю

Дата: 10-09-2019, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у ТНЕУ відбулася міжнародна сесія, присвячена підписанню договорів про співпрацю з іноземними партнерами. Основу міжнародної співпраці ТНЕУ складають  127 договорів про міжнародну співпрацю з іноземними університетами-партнерами  з 32-х зарубіжних держав, з яких заклади вищої освіти з  19 країн Європейського Союзу, а також партнери із  Грузії, Канади, США, Китаю, Білорусі, Казахстану, Молдови, Королівства Норвегія.

 

Відповідно до стратегії міжнародної діяльності колектив університету продовжує відкривати нові напрями співпраці, зміцнювати свої позиції на національному рівні та міжнародній арені.

 

Сьогодні скарбничку договорів поповнили чотири угоди зі сторонами, які на абсолютних правах уже є партнерами ТНЕУ. Адже ще рік тому започатковано співпрацю з Технологічною академією Резекне  (Республіка Латвія) у рамках спільного проекту «Гендерні аспекти цифрової готовності в освіті і розвиток людського капіталу в регіонах». Сьогодні зазначений проект успішного реалізовується, а представники професорсько-викладацького колективу ТНЕУ у червні мали унікальну можливість відвідати Латвію та Технологічну академію Резекне.

 

Аби зміцнити співпрацю та засвідчити свою повагу до підписання договору запросили ректора Технологічної академії Резекне, пані Іветту Мієтуле та проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) Оксану Десятнюк.

 

Університет європейських досліджень Молдови є невід’ємною частиною  системи вищої освіти Республіки Молдова, повноцінно здійснює свою діяльність відповідно до законодавства Молдови та дії міжнародних договорів. Європейський університет Молдови є правонаступником Академії права Молдови, що розпочала свою роботу 7 жовтня 1992 року. Сьогодні університет стрімко розвиває новітні освітні та інформаційні технології.

 

Договір про співпрацю між Університетом європейських досліджень Молдови та Тернопільським національним економічним університетом підписали відповідно Валентина Руснак та Оксана Десятнюк.

 

ТНЕУ налагоджує і розвиває дружні та партнерські відносини не лише із закладами вищої освіти, адже для зво важливо підтримувати і розвивати практичну складову, фокусувати увагу на вимогах ринку праці, навчати молодь так, аби виховати конкурентоспроможну особистість.

 

Свідченням цього є співпраця із Екзаменаційним освітнім центром «Грейд» (м. Київ). Це єдиний в Україні офіційний платиновий партнер Cambridge Assessment English, який приймає Кембриджські мовні іспити та підтверджує викладацькі кваліфікації, займає позиції лідера на ринку освітніх послуг в сфері підготовки до міжнародних мовних іспитів, зокрема: PET, FCE, CAE, CPE, TKT та інших.

 

Навчально-науковий центр з вивчення іноземних мов ТНЕУ активно співпрацює з освітнім екзаменаційним центром «Грейд» з травня 2016 року.

 

Договір про співпрацю між ТНЕУ та центром «Грейд» підписали Оксана Десятнюк та керівник екзаменаційного центру Ольга Файзуліна.

 

Цінним для університету є не лише навчання, освітні процеси. Вони в унісон переплітаються із кращими світовими практиками у перейнятті досвіду, у зміцненні інвестиційного клімату та залученні інвестицій у регіон. Разом з цим гордістю є підготовка і фахівців котрі є нашим обличчям, а партнер – візитною карткою промислової індустрії міста.

 

ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» – світовий виробник кабельно-провідникової продукції для автомобілів. Концерн SEBN утворився в результаті злиття двох компаній – Sumitomo Electric Industries та Volkswagen Bordnetze GmbH. «СЕ Борднетце-Україна» пропонує товари найвищої якості, сприяючи, що є не менш важливим, збереженню навколишнього середовища, і прагне стати на світовому ринку тим підприємством, яке заслуговує довіри суспільства.

 

Договір про співпрацю між ТНЕУ та ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» підписали Оксана Десятнюк та технічний директор, почесний консул Німеччини в Чернівцях Олександр Шламп.

 

Сторони домовилися про реалізацію спільної взаємовигідної співпраці.