» » На факультеті аграрної економіки і менеджменту відбувся науково-практичний семінар «Експертна оцінка землі та майна: теорія і практика»

На факультеті аграрної економіки і менеджменту відбувся науково-практичний семінар «Експертна оцінка землі та майна: теорія і практика»

Дата: 11-09-2019, 18:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 10 вересня 2019 р. на факультеті аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ відбувся науково-практичний семінар на тему: «Експертна оцінка землі та майна: теорія і практика». У заході взяли участь фахівці Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України: Олександр Шрамко – директор; Олександр Варнавських – завідувач сектору, судові експерти: Олексій Горлачук, Ганна Варик, Наталія Добривода і Ірина Дерень.

 

Модератор семінару, декан факультету аграрної економіки і менеджменту, д.е.н., професор Борис Язлюк акцентував увагу на викликах, котрі спричинили новітні дисбаланси у функціонуванні науки і бізнесу, що зумовлює пріоритетність розвитку людського капіталу для побудови інтелектуального фундаменту інноваційної економіки України.

 

Голова Правління Української міжбанківської валютної біржі, д.е.н. Анатолій Гулей наголосив на ролі цифровізації в житті суспільства, тих невирішених проблемах, що змушують науковців і практиків різноманітних інституцій шукати шляхи виходу для порятунку суспільства у майбутньому.

 

Олександр Шрамко запропонував напрями науково-практичної співпраці, що дасть можливість на більш високому фаховому рівні проводити експертизи економічних, товарознавчих видів досліджень та оціночної діяльності і забезпечувати їх якісний, комплексний супровід.

 

Д.е.н., професор Петро Пуцентейло охарактеризував перспективи подальших досліджень в сфері економічної експертизи щодо розробки рекомендацій з вдосконалення методики проведення оцінки об’єктів землі і майна, поглиблення інструментарію аналізу та моделювання виконання дослідження, міжгалузевої координації діяльності суб’єктів інституційних відносин тощо.

 

Жваві дискусії точилися навколо питань експертизи і оцінки землі, де слово мали доценти кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування Руслан Розум і Роман Волошин. Обліково-аналітичне забезпечення оцінювання землі і майна висвітлили у коментарях доценти кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу Ірина Белова і Ольга Завитій.

 

Науково-практичний семінар засвідчив потребу у подальшій співпраці між науковцями і практиками.