» » Триває Місяць настільних фінансових ігор!

Триває Місяць настільних фінансових ігор!

Дата: 16-09-2019, 13:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13 вересня 2019 року в Інституті креативних студій ТНЕУ було проведено чергову гру «Дитячий бюджет» в рамках Місяця настільних фінансових ігор і реалізації проекту «Цікава фінансова грамотність!. Її учасниками стали учні першого та другого класів Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка.


Мета гри «Дитячий бюджет» полягає в тому, щоб навчити дітей розподіляти витрати між категоріями та порівнювати фактичні витрати з плановими. Відтак ця гра допомагає зрозуміти, що таке особистий бюджет і як ефективно його планувати. На власному прикладі школярі побачили, що правильно складений бюджет допомагає зберегти гроші та їх примножити.


Сьогодні в навчальному процесі загальноосвітніх навчальних закладів тільки з’являються заняття з основ фінансової грамотності. Сподіваємося, що настільні фінансові ігри, розроблені науковцями і випускниками факультету фінансів та обліку ТНЕУ, стануть невід’ємним компонентом вивчення дисципліни «Фінансова грамотність» і фінансової самоосвіти дітей та молоді.