» » Студенти ТНЕУ дізналися про тенденції тіньової економіки Польщі

Студенти ТНЕУ дізналися про тенденції тіньової економіки Польщі

Дата: 17-09-2019, 16:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У понеділок, 16 вересня, на запрошення колективу кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу та за сприянням Щирби Ірини Маркіянівни для студентів-учасників науково-дослідного центру «Економічний експерт» та викладачів кафедри відбулася відкрита лекція професора Вроцлавського університету Anna Cwiakala-Malys на тему: «Тенденції тіньової економіки Польщі».

 

Щиро вдячні лектору за змістовну й неординарну розповість про особливості суспільно-економічного укладу Республіки Польща. Слухачам було цікаво почути про особливості ведення обліку, основні види податків, порядок їх сплати і нарахування в Польщі. Лектор детально зупинилася на тіньових операціях у сфері оподаткування та розповіла про способи їх ліквідації, які використовували органи державної влади Польщі. Інформативною було пояснення про порядок сертифікації аудиторів й нюанси ведення аудиторської практики.

 

Крім того, пані Анна розповіла про методику навчання студентів і підготовки спеціалістів у Вроцлавському університеті. Таким чином, лектор дав можливість зрозуміти проблеми та перспективи розвитку економіки країни-сусіда й порівняти їх із вітчизняними.