» » Студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ дізналися напрями протидії булінгу

Студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ дізналися напрями протидії булінгу

Дата: 20-09-2019, 12:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У четвер, 19 вересня, на запрошення колективу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій  та за сприянням заступника директора коледжу Вацлавського Олега Івановича і куратора групи ПТБДчт-21 Косарчука Василя Івановича відбулася відкрита лекція старшого державного виконавця УДВС ГТОЮ Тернопільської області Гульки Володимира Ігоровича та головного спеціаліста ДРАЦС УДР ГТУЮ в Тернопільській області Слібчук Вікторії Петрівни на тему: «Напрями протидії булінгу серед молоді».

 

Працівники юстиції розповідали про доволі поширену проблему цькювання серед молоді – «булінг». Так, в Україні в 2017 році 67% дітей в тих чи інших проявах стикалися з булінгом. 5 лютого 2019 року за цькування у школі було винесено перше судове рішення. Станом на 12 серпня судами було розглянуто 189 справ про булінг.

 

Також студентам КЕПІТ ТНЕУ розповіли про ознаки булінгу, його види, охарактеризували алгоритм дій, якщо ти став жертвою цькування чи свідком булінгу.

 

Адміністрація КЕПІТ ТНЕУ щиро вдячна працівника юстиції Тернопільської області за змістовну доповідь про таке поширене явище як булінг серед молоді.