» » Відбувся круглий стіл на тему: «Соціальні пріоритети фіскальної політики України»

Відбувся круглий стіл на тему: «Соціальні пріоритети фіскальної політики України»

Дата: 25-09-2019, 11:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 24 вересня 2019 року, на факультеті фінансів та обліку ТНЕУ відбувся студентський науковий круглий стіл на тему: «Соціальні пріоритети фіскальної політики України», ініціатором організації якого виступив колектив наукового гуртка кафедри податків та фіскальної політики «Фіскальний аналітик».

 

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися к.е.н., доцент, декан факультету фінансів та обліку Кізима Андрій Ярославович, к.е.н., доцент, завідувач кафедри податків та фіскальної політики Луцик Анатолій Ігорович, студентський декан факультету фінансів та обліку Бутенко Вікторія Олегівна, голова студентського наукового гуртка «Фіскальний аналітик» Копищик Галина Геннадіївна. Всі наголосили на актуальності тематики круглого столу, який надає унікальну можливість обговорити концептуальні підходи до визначення соціальних пріоритетів у фіскальній політиці держави і, водночас, долучитися до дискусійного обговорення представлених доповідей.

 

Модераторами круглого столу виступили куратори студентського наукового гуртка «Фіскальний аналітик» – к.е.н., доцент Ткачик Федір Петрович та к.е.н., доцент Дмитрів Володимир Ігорович.

 

Круглий стіл розпочався з доповіді Паньків Юлії та Яцканич Ангеліни на тему: «Фіскальна безпека держави: сучасний контекст», з якої учасники дізналися про особливості формування та зміцнення фіскальної безпеки України. Також з доповідями виступили Корицька Наталія «Роль фіскальної політики для держави і суспільства», Дудко Марія «Митна політика як фактор соціально-економічного розвитку держави», Смольницька Анна, Копищик Галина «Оподаткування багатства: міжнародна практика та українські реалії», Карун Вікторія, Журавель Ольга «Сучасні аспекти оподаткування доходів громадян», Жук Оксана, Лазаревська Вікторія «Діджиталізація державних послуг в Україні: досвід ЄС», Сервитник Дана, Кінка Оксана «Податкова культура населення України та м. Тернопіль».

 

Усі доповіді учасників круглого столу становили науково-практичний інтерес для студентів та викладачів, оскільки містили креативні погляди на фіскальну проблематику, породжували активні дискусійні моменти, продукували актуальні пропозиції та цікаві точки зору на вирішення нагальних проблем фіскальної політики та покращення соціального розвитку.

 

У дискусії активну участь взяли викладачі кафедри податків та фіскальної політики: к.е.н., доцент Гуцул Інна Анатоліївна, к.е.н., доцент Маршалок Тарас Ярославович, к.е.н., доцент Василевська Галина Василівна, к.е.н., доцент Валігура Володимир Андрійович, викладач Титор Володимир Йосипович.

 

Варто відзначити значний інтерес до виступів та обговорень з боку студентів факультету фінансів та обліку ТНЕУ. Очікуємо від них безпосередньої участі у науково-практичних заходах, ініційованих студентським науковим гуртком «Фіскальний аналітик», оскільки робота у такому комбінованому форматі є найбільш ефективним елементом навчання та пізнання.

 

До нових цікавих зустрічей!