» » Відбулося засідання учасників Студентської страхової компанії

Відбулося засідання учасників Студентської страхової компанії

Дата: 26-09-2019, 16:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вересні страховий ринок України відзначає свою 26 річницю.  Це є знаковою подією для Студентської страхової компанії ТНЕУ, оскільки уже традиційно, пятий рік поспіль, саме наприкінці вересня, стати її новими учасниками мають можливість молоді, енергійні, успішні, креативниі люди, котрі мають бажання  не лише поєднувати навчання у закладі вищої освіти з практичною діяльністю у сфері страхового бізнесу, але і брати участь у соціальних заходах кафедри фінансового менеджменту та страхування, спрямованих на розвиток страхової культури та поширення знань у сфері страхової справи.

 

25 вересня 2019 р. відбулося перше у 2019-2020 навчальному році засідання Студентської страхової компанії, учасниками котрої цьогоріч є студенти 3-го курсу факультету фінансів та обліку: Надія Драчук, Наталія Мудра, Аліна Романків, Наталія Коваль, Мар’яна Палиця, Оксана Серединська, Віта Воловник, Надія Колесник, Андрій Войціщук, Наталія Лазарчук, Аліна Гриців, Христина Луник, Роман Лисак, Ігор Владика, Андрій Мойсей, Роман Карпин, Юрій Шиндор.

 

До заходу долучилися учасники студентської страхової компанії «Імперія безпеки» (2018-2019 н.р.) – студентки 4 курсу факультету фінансів та обліку Марія Сорока та Надія Куриленко, які поділилися своїми враженнями від участі у проєкті та розказали як саме проходили семінари та тренінги організовані за спільної участі науковців і практиків у сфері страхового підприємництва.

 

У ході зустрічі студенти разом із керівниками обговорили можливі форми співпраці із страховиками-партнерами та дискутували стосовно проблемних питань сучасного страхового ринку: чи зможе страхування підвищити стійкість світової економіки та ліквідувати «gap» у страховому захисті у розмірі 1,2 трл. дол. США; чому люди економлять на страхуванні якщо фінансові активи населення планети становлять приблизно 200 трл. дол. США; розвитку яких тенденцій у сфері страхового ринку України у 2019 р. можна очікувати від прямих інвестицій у економіку нашої держави в розмірі 300 млн. дол. США саме у фінансову та страхову діяльність.