» » Учні та вчителі Бучацького ліцею завітали на екскурсію до ТНЕУ

Учні та вчителі Бучацького ліцею завітали на екскурсію до ТНЕУ

Дата: 2-10-2019, 11:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У вівторок, 1 жовтня 2019 року, до Тернопільського національного економічного університету завітали учні та вчителі Бучацького ліцею. Директор музею історії ТНЕУ Віталій Григорович Михайлиця провів цікаву екскурсію та розповів про історію університету від дати заснування у 1966 році і до сьогодення.

 

Віталій Григорович розповів також про особистості працівників, які в різний час творили історію закладу вищої освіти, і нагороди, що характеризують досягнення університету, зокрема спортивні.

 

Цікава розповідь директора музею та рідкісні експонати, створили незабутнє враження й надали емоційного відтінку заходу.

 

Учні та вчителі Бучацького ліцею відвідали також Музей історії грошей факультету фінансів та обліку Тернопільського національного економічного університету.

 

Декан факультету к.е.н., доцент А. Я. Кізима, завідувач кафедри банківського бізнесу д.е.н., О. В. Дзюблюк, заступник декана, к.е.н, доцент Б. Б. Сас та викладачі кафедри банківського бізнесу радо вітали відвідувачів.

 

Екскурсія розпочалася з представлення історичної частини експозиції Музею грошей, що складається з трьох блоків:

1. Історія грошового обігу на теренах України: від монет грецьких полісів Північного Причорномор’я V-II ст. до н. е. і монет Західної Європи XV-XVII ст. до радянських грошових знаків епохи перебудови.

2. Історія національної валюти – гривні від лічильно-вагової одиниці IX століття та срібного зливка XI-XIII ст. до перших грошей Української Народної Республіки (1917-1920 рр.) і сучасної гривні.

3. Елементи захисту гривні та банківське обладнання і техніка, зокрема лічильники підрахунку банкнот.

 

Учні та вчителі Бучацького ліцею ознайомилися також з колекціями пам’ятних та ювілейних монет Радянського Союзу та України.

 

Крім цього, школярам продемонстрували плакати з елементами захисту різних видів номіналів гривні та технологію роботи з портативним детектором валют.

 

Особливо учнів і вчителів зацікавили брикети утилізованих 10 злотих і 100 злотих банкнот Національного банку Польщі.

 

Після екскурсій вчителі та учні Бучацького ліцею в спеціалізованій комп’ютерній аудиторії кафедри банківського бізнесу переглянули наукові фільми, зокрема про платіжну картку ПРОСТІР, «Коротка історія грошей», «Як знищують мільйони гривень в сховищах НБУ». Також була продемонстрована презентація на тему «Українські гроші».

 

Природно, що цікаві екскурсії викликали в учнів жвавий інтерес, по закінченні яких екскурсоводи та викладачі кафедри банківського бізнесу відповідали на численні запитання щодо віртуальних банків, криптовалюти та ін.

 

Враження про відвідування Музею історії грошей факультету фінансів та обліку ТНЕУ, слова вдячності та побажання на майбутнє вчителі залишили в Книзі відгуків музею.

 

Висловлюємо подяку директору Бучацького ліцею, вчителю інформатики Галині Омелянівні Михайлів, заступнику з виховної роботи, вчителю інформатики Аллі Володимирівні Поморській та вчителю географії та економіки Наталії Миронівні Тітаренко за організацію учнів на екскурсію.

 

Тернопільський національний економічний університет запрошує учнів шкіл, студентів коледжів, технікумів, закладів вищої освіти у захоплюючий світ історії грошей!

 

Якщо Вас зацікавила можливість відвідати Музей історії грошей – звертайтеся на кафедру банківського бізнесу факультету фінансів та обліку Тернопільського національного економічного університету (корпус № 11, третій поверх, к. 11306).

 

Екскурсії організовуються для учнів шкіл, студентів коледжів, технікумів, закладів вищої освіти і проводяться у зручний для відвідувачів час.