» » Майбутні фахівці з економічної безпеки завітали до Головного управління ДПС у Тернопільській області

Майбутні фахівці з економічної безпеки завітали до Головного управління ДПС у Тернопільській області

Дата: 7-10-2019, 11:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках вивчення дисциплін «Податкове та митне право», «Сучасні інформаційно-аналітичні технології» студенти другого та третього курсів юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету нещодавно побували на пізнавальній тематичній лекції в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Оскільки візитери навчаються за освітньою програмою «Економічна безпека та фінансові розслідуванні» спеціальності «Правоохоронна діяльність», то вони насамперед цікавилися використанням інформаційно-аналітичних технологій у податкових органах.

 

Заступник начальника управління інформаційних технологій Василь Тиш розповів слухачам про такий сервіс податкової служби, як «Електронний кабінет». «За допомогою електронного цифрового підпису сьогодні легко можна подати звітність, перевірити сплату податків, подати уточнення в облікові дані тощо», – сказав він. Фахівець управління інформаційних технологій також наочно продемонстрував роботу «Податкового блоку». 

 

З роботою електронного антикорупційного сервісу «Пульс» слухачів ознайомила головний державний ревізор – інспектор управління обслуговування платників, кандидат економічних наук Катерина Соколова. Вона детально зупинилася на порядку розгляду звернень, що надходять на цей сервіс, та термінах реагування на них.

 

Після лекції студенти відвідали Музей податкової служби, що діє на першому поверсі адмінбудинку. Тут вони дізналися про історичні основи оподаткування, історію формування та адміністрування податків від часів Стародавнього Риму і до наших днів. Студенти з допитливістю розглядали експонати музею «Пам’ятний реєстр ветеранів податкової служби Тернопільщини», касову техніку різних часів, арифмометр, оригінали актів тодішніх перевірок тощо.

 

«Такі пізнавальні заходи допомагають нам зрозуміти особливості економічного фаху, сприяють розвитку практичних навичок та поглибленню знань», – підсумували відвідувачі.