» » Виїзний семінар студентів кафедри психології та соціальної роботи ТНЕУ

Виїзний семінар студентів кафедри психології та соціальної роботи ТНЕУ

Дата: 23-10-2019, 12:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках вивчення дисциплін «Соціальний аудит та інспектування» і «Психологія діяльності підприємств та зайнятості» студенти четвертого курсу кафедри психології та соціальної роботи Тернопільського національного економічного університету 22 жовтня організували виїзний семінар у Тернопільській районній державній адміністрації. Захід відбувся у співпраці з фахівцями Служби у справах дітей і Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тернопільської районної державної адміністрації.

 

Студенти із захопленням слухали начальника Служби у справах дітей Тернопільської районної державної адміністрації Романцова Олександра Степановича, який розповідав про соціальний захист сиріт та сучасні тенденції розвитку нестандартних форм зайнятості у соціальній сфері шляхом влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Далі виступали фахівці Служби у справах дітей. Історії про робочі будні вразили студентів. Особливо приголомшили справи про відмову батьків від  усиновлених дітей, маніпулювання дітьми при розлученні, вивіз дітей закордон.

 

Начальник Тернопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Грішин Едуард Олександрович ознайомив студентів із практичною діяльністю центру та порядком інспектування сімей, дітей, молоді та родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. Соціальні працівники та психологи центру розповіли про практичні кроки надання соціальної допомоги і психологічної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей, внутрішньо переміщеним особам. Доповіді співробітників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сформували у студентів цілісну систему знань щодо соціального інспектування.

 

Дискусія та «жива» розмова із фахівцями-практиками загострила пізнавальний інтерес студентів до обраної майбутньої професії та сприяла усвідомленню професійних можливостей. Виїзний семінар забезпечив формування безпосередніх компетентностей здобувачів спеціальностей «Психологія» та «Соціальна робота» у соціальній сфері та перевірив практичну готовності студентів до здійснення професійних функцій обраних спеціальностей.

 

Висловлюємо щиру подяку начальникам структурних підрозділів Тернопільської районної державної адміністрації Романцову О.С. та Грішину Е.О. за сприяння у проведенні виїзного семінару. Особливо приємно, що начальник служби у справах дітей Романцов Олександр Степанович – випускник юридичного факультету ТНЕУ, а начальник Тернопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Грішин Едуард Олександрович нині здобуває третій рівень вищої освіти – ступінь доктора філософії  на кафедрі психології та соціальної роботи ТНЕУ за спеціальністю «Психологія». Маємо надію, що співпраця продовжуватиметься і надалі, забезпечуючи якісний рівень знань студентів соціальної сфери.

 

Організатор виїзного семінару – ст. викладач кафедри психології та соціальної роботи к.е.н. Миколюк С. М.