» » Студенти факультету фінансів та обліку дізналися про особливості функціонування місцевих бюджетів

Студенти факультету фінансів та обліку дізналися про особливості функціонування місцевих бюджетів

Дата: 30-10-2019, 11:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 жовтня 2019 року у рамках вивчення дисципліни «Бюджетна система» для студентів третього курсу факультету фінансів та обліку ТНЕУ на базі фінансового управління Тернопільської районної державної адміністрації організовано практикум з питань функціонування місцевих бюджетів. Метою такого заходу є формування у студентів навиків управління бюджетними ресурсами під час проведення бюджетної реформи у напрямі децентралізації бюджетної системи.

 

Модератор зустрічі, доцент кафедри фінансів імені С. І. Юрія Лободіна З. М., наголосила, що спілкування майбутніх бакалаврів із фахівцями-практиками відіграє важливу роль у розвитку фахових професійних компетентностей студентів та є компонентою їх практично орієнтованого навчання.

 

Начальник  фінансового управління Тернопільської районної державної адміністрації Казимирів О. Б. ознайомила студентів із сучасними вимогами до випускника-фінансиста, організаційною структурою та функціями місцевих фінансових органів на всіх стадіях бюджетного процесу. Під її керівництвом юнаки та дівчата ознайомилися із порядком заповнення основних документів, які використовуються у бюджетному процесі, та роботою програмного забезпечення АІС «Місцеві бюджети».

 

Під час практикуму доценти Дем’янюк А. В. та Гупаловська М. Б. на реальних прикладах роз’яснили порядок формування доходів місцевих бюджетів, шляхи оптимізації їхнього складу, структури та пошуку резервів зростання. Доцент Савчук С. В. акцентувала увагу на проблемах ефективності використання бюджетних ресурсів в контексті проведення адміністративно-територіальної реформи, перевагах програмно-цільового методу у бюджетному процесі на місцевому рівні.

 

Спілкування із фахівцями-практиками загострили пізнавальний інтерес студентів до обраної майбутньої професії, а проведення заходу на базі місцевого фінансового органу забезпечило формування безпосередніх компетентностей майбутніх фінансистів та дало нагоду перевірити практичну готовність студентів до здійснення професійних функцій.