» » На юридичному факультеті відбулася міжнародна наукова конференція

На юридичному факультеті відбулася міжнародна наукова конференція

Дата: 8-11-2019, 12:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На юридичному факультеті ТНЕУ 5-6 листопада 2019 р. відбулася Міжнародна наукова конференція «Тенденції реформування правової системи України і країн світу: правові, психологічні та соціокультурні аспекти».


Співорганізаторами заходу виступили Центр стратегічної аналітики та міжнародних студій ТНЕУ, Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області та зарубіжні партнери – Європейська асоціація юридичних факультетів Люблінський католицький університет імені Івана Павла ІІ (Польща), Вармінсько-Мазурський університет (Польща), Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія).


Присутні на заході зарубіжні колеги, зокрема, професура Факультету права та адміністрації Вармінсько-Мазурського університету (м. Ольштин, Польща), виголосили доповіді з проблематики змін місцевого самоврядування в контексті партисипаторної демократіїї (на прикладі Польщі), принципів раціонального законодавця в контексті теорії та практики права, досвіду зберігання та використання архівних матеріалів в польській системі права, автономії церковного судочинства у відносинах подружжя згідно з канонічним правом, охорони сакральних та церковних предметів в польській правовій системі, заборони дискримінації працівників в польському Трудовому кодексі (законодавчі новели).


Окрім плідної наукової дискусії результатом конференції стала інтенсифікація контактів представників професорсько-викладацького колективу ТНЕУ із закордонними вченими та досягнення домовленостей про поглиблення співробітництва.