» » В ТНЕУ стартував проект Жана Моне

В ТНЕУ стартував проект Жана Моне

Дата: 22-11-2019, 16:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 18-19 листопада 2019 року у м. Брюссель (Бельгія) відбулась зустріч координаторів проектів-переможців програми ім. Жана Моне, у якій взяли участь представники 76 країн. Україна стала лідером за чисельністю делегації, оскільки у конкурсному відборі за 2019 рік із 285-ти проектних заявок, що отримали фінансування, 22 імплементуватимуться в українських інституціях. Зустріч продовжилась урочистою конференцією з нагоди 30-річчя програми Жана Моне.

Серед університетів переможців представлений також Тернопільський національний економічний університет, оскільки упродовж 2019-2022 років на кафедрі міжнародної економіки втілюватиметься модуль ім. Жана Моне 612067-EPP-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейська регіональна політика: баланс локальних, національних і пан’європейських інтересів». Делегацію ТНЕУ на Erasmus+ Jean Monnet Kick-off Meeting представляв доцент кафедри міжнародної економіки І. О. Ліщинський, який є контактною особою у реалізації цього проекту.

 

Коротка інформація про проект:

Координатор: проф. А. І. Крисоватий 

Учасники: доц. І. О. Ліщинський (контактна особа), проф. В. Є. Куриляк, проф. М. В. Лизун, проф. Є. В. Савельєв 

Розмір гранту Європейської Комісії: 27 720 євро

Основні завдання проекту:

  1. Впровадження курсу «Європейська регіональна політика» в навчальний план кафедри міжнародної економіки;
  2. Введення інтенсивну «Європейська практика місцевого менеджменту» для осіб, що втілюють локальну територіальну політику;
  3. Створення е-платформи для дистанційного вивчення курсу.