У ТНЕУ відбувся WORLD’S LARGEST LESSON

Дата: 26-11-2019, 16:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 листопада 2019 року професорсько-викладацький колектив і студенти Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ТНЕУ приєдналися до WORLD’S LARGEST LESSON (TERNOPIL LOCATION).

 

У ТНЕУ діяло декілька локацій, де учасники дискутували про те, що таке Цілі Сталого Розитку (ЦСР) ООН, коли і чому Україна приєдналася до ЦСР ООН, дізналися про те, що вже зроблено в світі і в Україні, а ще про принципи адаптації і Міжвідомчу групу з питань координації та імплементації ЦСР в Україні, про Національну доповідь про ЦСР в Україні (2017) і про останній Указ Президента «Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року» (2019).

 

Роботу учасників можна розділити на чотири платформи – мотивація, теорія, інтерактив, практика. До роботи також долучилися і запрошені гості – Анна-Марія Скакодуб (Амбасадор України до ООН на Саміт з прав людини, Нью-Йорк, 2019 р.) та Юрій Питель (Делегат від України на Саміт ООН з прав людини, Нью-Йорк, 2019 р.).

 

Молодь мала нагоду детальніше дізнатися про Цілі Сталого Розвитку, висловити власні міркування, а також представити власні міні-проекти у рамках реалізації Цілей.

 

До слова, у холі центрального корпусу ТНЕУ діє виставка, присвячена Цілям Сталого Розвитку ООН.

 

1 – подолання бідності

2 – подолання голоду

3 – міцне здоровя

4 – якісна освіта

5 – гендерна рівність

6 – чиста вода та належні санітарні умови

7 – відновлювана енергія

8 – гідна праця та економічне зростання

9 – інновації та інфраструктура

10 – скорочення нерівності

11 – сталий розвиток міст та спільнот

12 – відповідальне споживання

13 – боротьба зі зміною клімату

14 – збереження морських екосистем

15 – збереження екосистем суші

16 – мир та справедливість

17 – партнерство заради стійкого розвитку