» » Третьокурсники спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" стали призерами Open Data Hackathon

Третьокурсники спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" стали призерами Open Data Hackathon

Дата: 2-12-2019, 16:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Перший Open Data Hackathon відбувся цими вихідними у Тернополі. На захід зібралися студенти ІТ-спеціальностей місцевих університетів, які спільно працювали над новими ідеями корисних для мешканців та гостей міста мобільних додатків та онлайн-сервісів. Організатори хакатону: ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» та Тернопільська міська рада у співпраці з MagneticOne Municipal Technologies. За словами організаторів такий хакатон покликаний представити ідеї нових онлайн-сервісів на основі відкритих даних, які будуть зручні та корисні для тернополян. Після виступу організаторів та коротких лекцій розпочалася робота над власними проектами. За основу учасники хакатону брали відкриті дані, які публікує Тернопільська міська рада.

 

Взяли участь у хакатоні й студенти спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" факультету комп'ютерних інформаційних технологій ТНЕУ. Команда другокурсників tneu_fcit_it (Ковалець Андрій, Помазова Нінель, Глинський Борис, Поворозник Богдан, Слободян Віталій) розробляла додаток для моніторингу використання електроенергії установами міста. Студенти 3 курсу (Вітенко Вадим, Могильська Марія, Іваницький Роман, Тимчук Роман, Мішуткін Юрій) у складі команди ПК-18 розробляли мобільний додаток "Туристичний гід" для планування екскурсій по туристичних маршрутах міста. Усього у хакатоні брали участь 8 команд.

 

За результатами роботи студентів журі визначило переможців. Друге місце у хакатоні зайняла команда ПК-18. Вітаємо наших третьокурсників та бажаємо їм подальших творчих успіхів та перемог.