» » Мандрівка, що вразила і здружила

Мандрівка, що вразила і здружила

Дата: 17-10-2012, 10:19 | Автор: Талько Олександра, УНЕФ, учасниця студентського прес-клубу «Акценти» ТНЕУ

Шостого жовтня о сьомій годині ранку розпочалась наша чудова подорож  визначними місцями м. Кам’янець-Подільського та м. Хотина. Ми дуже хотіли, щоб погода нас порадувала сонечком, бо зранку усі добряче замерзли. Спочатку усі були сонні та мріяли лише поспати, але з нашими веселими одногрупниками це було неможливо. Усі три години, які ми провели в автобусі, дуже нас збадьорили, і ми вже мріяли, нарешті, опинитися у старовинному замку міста Кам’янця-Подільського. Коли прибули на місце, то були дуже вражені красою та величчю цієї чудової споруди. На щастя, з нами була чудовий екскурсовод, яка розповіла нам усю історію та таємниці замку. 

По-перше, фортеця ввійшла до числа переможців проекту «7 Чудес України». Її історія дуже цікава. Перші згадки про фортецю були ще в ХІІ столітті. До складу фортеці входило 18 башт, але зараз їх залишилось лише 12. Одна з найцікавіших – це Папська, або, як її ще називають, Кармелюкова, бо в ній тричі був ув’язнений український народний герой Устим Кармелюк. У Чорній вежі знаходиться криниця завглибшки 40 м і діаметром 5 м, видовбана у скелі. До речі, ми усі кинули у неї монетки, щоб ще не один раз повернутися.

Потім ми подорожували Старим містом. Незабутні враження залишилися після відвідування Кафедрального костелу святих Апостолів Петра і Павла, при вході на територію якого ми доторкнулися правою рукою до хреста і загадали бажання з надією, що вони збудуться.

Наступною нашою зупинкою стало місто Хотин, яке запам’яталося найбільше. Чудова фортеця на березі річки Дністер в оточенні неймовірної природи – це просто щось неймовірне. Понад годину ми насолоджувалися цим вражаючим пейзажем, відпочиваючи на пагорбі та гріючись на сонечку.

Ця подорож стала для нас незабутньою на все життя. Ми не тільки отримали неймовірні враження від поїздки, а й здружилися, що дуже важливо для нас - першокурсників.

Група МЕВ-11 дуже вдячна нашому методисту Альоні Георгіївні Авакян, голові студентському профкому Антону Михайловичу Шевчуку та нашому університету за цей незабутній день і можливість відвідати унікальні місця.