» » Лектор ДААД Матіас Гутке відвідав ТНЕУ

Лектор ДААД Матіас Гутке відвідав ТНЕУ

Дата: 18-10-2012, 15:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Протягом 17 жовтня 2012 року ТНЕУ відвідав лектор Німецької служби академічного обміну у ЛНУ ім. І. Франка і давній друг університету Матіас Гутке. 

 

Об 11.00 відбулась презентація стипендійних програм ДААД для студентів ТНЕУ та ТНПУ ім. В. Гнатюка. Найбільший інтерес майбутніх економістів і педагогів викликали стипендії на літні курси для навчання у магістратурі та групових краєзнавчих поїздок у Німеччину. Вирішальними для участі у цих програмах є дві передумови: знання німецької мови, яке потрібно підтвердити одним із ряду сертифікатів, та переконлива мотивація, щодо написання якої М. Гутке поділився цінними порадами. Серед програм ДААД  вельми привабливими є також стипендії для юристів, на які українські студенти через відсутність знань німецької мови подають, на жаль, замало заявок. Детальніше про ці та інші можливості, а також про вимоги до заявок можна довідатись на сайті http://daad.org.ua/. 

 

О 14.00 у бібліотеці електронних ресурсів був проведений мовний тест onDaF, сертифікат якого, поряд із іспитом Test DaF та іншими, дає право на участь у стипендійних програмах ДААД. Зокрема, для стипендій на літні курси в Німеччині необхідний європейський рівень В1, для стипендій для навчання в магістратурі німецьких університетів – В2. У тесті, у дві зміни, взяв участь 61 студент. Із приємністю зазначимо, що багато студентів Україно-німецького економічного факультету другого і четвертого курсу показали бажаний результат і зможуть претендувати на фінансування від ДААД. Відповідні сертифікати можна завантажити і роздрукувати зі свого профілю на сайті www.ondaf.de. Повідомляємо студентам, які з певних причин не змогли пройти тест у Тернополі, що вони ще можуть зареєструватись для його проходження 2 листопада 2012 році у ЛНУ ім. Франка. Для цього потрібно звернутись на електронну адресу М. Гутке.

 

М. Гутке також провів робочі зустрічі із керівництвом УНЕФ, де були обговорені перспективи співпраці із партнерами ТНЕУ – Дрезденським  технічним університетом та ДААД.