“Стежками Бандери”

Дата: 22-10-2012, 14:22 | Автор: Рабешко Володимир, Зазуляк Юлія

“Все йде, все минає... І куди воно ділось. Звідкіля взялось...». Ці роздуми Т. Г. Шевченка змушують нас заглибитися в пережите 70 років тому. 

 

Повернутися подумки до часів утворення Української Повстанської Армії, замислитись, чому і де була утворена ця армія, скільки часу діяла, згадати Героїв, які стояли біля джерела її утворення для покращення національно-патріотичного виховання студентської молоді. У зв’язку з цим Університецька рада студентів ТНЕУ спільно з відділом гуманітарної освіти та виховання і туристичним клубом “Орієнтир” організували екскурсію “Стежками Бандери”.

 

Поїздка вдалась напрочуд насиченою. Першою зупинкою була колиска патріотизму село Старий Угринів, Івано-Франківської області, де знаходиться музей-садиба С. Бандери. Тут студенти глибше дізнались про життєвий і патріотичний шлях цього політичного діяча. Приємною несподіванкою було зустріти тут групу ветеранів  на чолі з головою братства ОУН УПА Тисменецького району Галигою Петром Михайловичем, який розповів нам багато цікавих історій про підпільну діяльність. 

 

 Наступною зупинкою було село Княгиничі, де колись знаходилась штаб-квартира, а сьогодні музей  Р. Шухевича. Керівник музею розповів нам про побут і діяльність Шухевича та його однодумців. Ми побачили секретні колись місця, а також криївку збудовану для переховування. Перебуваючи в цій атмосфері, заглибились у патріотичне минуле

Останнім відвідали місто Рогатин, що славиться своєю історією про українську бранку Роксолану, якій встановлено пам’ятник. Побачили стару церкву, що тепер є музеєм, і відноситься до спадщини ЮНЕСКО.

 

Екскурсія була пізнавальною та цікавою. Студенти повернулись насичені патріотичним духом. Слава Україні!