» » «Банківські менеджери» об’єднують студентів ТНЕУ у SIFE

«Банківські менеджери» об’єднують студентів ТНЕУ у SIFE

Дата: 22-10-2012, 15:23 | Автор:

Протягом 15 жовтня 2012 року студенти факультету банківського бізнесу та факультету обліку і аудиту ТНЕУ мали чудову нагоду поспілкуватися з регіональним менеджером програми SIFE Україна (Захід) –  Кунинець Надією, випускницею Львівського  національного університету  ім. Івана Франка, колишнім членом команди SIFE ЛНУ ім. І.Франка. 

 

В ході розмови, студенти ТНЕУ дізналися, що SIFE (Students In Free Enterprise) – це міжнародна організація, що заснована в 1975 році як регіональний проект в техаському National Leadership Institute, що об’єднує студентів, викладачів та представників бізнесу в 39 країнах світу. На даний час активними членами організації є 57000 студентів з 1600 університетів.  Як і кожна організація SIFE має місію – об’єднувати теперішніх та майбутніх топ-лідерів для створення кращого, більш стабільного світу, використовуючи позитивну силу бізнесу.

 

Чим займаються команди SIFE?

Команди студентів під керівництвом наставника-викладача розробляють та реалізовують проекти для будь-яких груп населення в своєму місті, селищі чи регіоні. В проекті повинні бути враховані як соціально-економічні, так і екологічні аспекти. Групи населення, методи роботи, кількість проектів, тривалість і масштаби кожного з них, а також конкретний предмет навчання – все це залишається на розсуд самих студентів. Головне –  це добре уявляти собі цілі та завдання проекту, способи виконання та методи оцінки результатів. Якщо для проекту необхідні кошти, треба вміти їх знайти – відшукати спонсорів та переконати їх у важливості проекту, або ж заробити гроші в процесі комерційної діяльності.

 

Як оцінюють проекти?

В кожній країні, де існує програма SIFE, в кінці академічного року відбуваються Національні змаганнями SIFE.  Під час змагань команди презентують результати своїх проектів перед суддями, в ролі яких виступають представники бізнесу. Судді оцінюють проекти і визначають найкращу команду, що досягла найбільшого позитивного впливу на покращення якості життя та життєвого рівня суспільства. Ця команда отримує звання Національного чемпіона SIFE та здобуває право представити свою країну на Всесвітньому кубку SIFE.

 

Що дає SIFE студентам?

SIFE допомагає студентам змінювати світ на краще вже сьогодні та усвідомлювати власний потенціал для подальшого розвитку в якості майбутніх бізнес-лідерів. Допомагаючи іншим, студенти розвивають власні ділові та лідерські навички, розширюючи кордони свого позитивного впливу на світ навколо. SIFE створює платформу для отримання досвіду, що змінює життя багатьох людей, і забезпечує нову генерацію молодих талантів необхідними знаннями та вміннями для побудови успішних компаній, міцного суспільства та світу з більшими можливостями для кожного.

 

Після, ознайомленням з організацією SIFE, студенти ТНЕУ генерували чудові ідеї, які сподобались регіональному менеджеру. На завершення, організатори заходу, студентський науковий гурток «Банківські менеджери» провели для Гостя міста цікаву екскурсію. 

 

Зараз студенти гуртка кафедри банківського менеджменту та обліку організовують команду, що буде представляти ТНЕУ на національних змаганнях, розробляють її структуру та відбирають найкращі ідеї. Усі бажаючі, які хочуть стати частиною цього проекту звертайтесь до керівництва факультету банківського бізнесу.

Більш детально про організацію SIFE, правила змагань, проекти, команди в Україні, можна дізнатися відвідавши офіційний сайт  www. Sife.in.ua.