» » Відбулося засідання круглого столу за участю студентів на тему «Домінанти розвитку фінансового менеджменту в умовах системних економічних зрушень»

Відбулося засідання круглого столу за участю студентів на тему «Домінанти розвитку фінансового менеджменту в умовах системних економічних зрушень»

Дата: 28-11-2019, 16:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 листопада 2019 р. з ініціативи студентської молоді та професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ відбулося засідання круглого столу на тему «Домінанти розвитку фінансового менеджменту в умовах системних економічних зрушень».


До участі у дискусії долучилися декан факультету фінансів та обліку ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Андрій Ярославович Кізима, начальник Управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Дейнека Юрій Петрович, співвласниця ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» Колос Ольга Степанівна та головний економіст ТОВ Завод «Ремпобуттехніка», кандидат економічних наук, доцент Квасовський Олександр Романович.


Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ Ольга Володимирівна Кнейслер, обґрунтовуючи актуальність наукового заходу, звернула увагу присутніх на те, що ключовою ідеєю проведення круглого столу є виявлення домінуючих тенденцій функціонування та окреслення векторів модернізації фінансового менеджменту в умовах системних економічних зрушень.


Упродовж засідання були заслухані доповіді студентів на теми, які повністю розкривають проблематику фінансового менеджменту суб’єктів господарювання. Молоді науковці дискутували на предмет: актуалізації ролі фінансового менеджменту у загальній системі управління підприємством; практики застосування фінансового інструментарію підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства у контексті забезпечення ефективної стратегії його розвитку; оптимізації грошових потоків для підтримання фінансової рівноваги підприємства; комплексного підходу до оптимізації структури капіталу підприємства; політики управління активами як релевантного чинника ефективного розвитку підприємства; практики управління прибутком підприємства в умовах проциклічності економіки; визначення стратегічних та тактичних орієнтирів управління фінансовими ризиками підприємства у сучасних економічних умовах; обґрунтування сучасних підходів до оцінки фінансової кризи та попередження банкрутства підприємств в Україні.


Підсумовуючи роботу учасників наукового заходу, завідувач кафедри фінансового менеджменту та страхування ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Кнейслер О. В. висловила сподівання стосовно того, що сформульовані студентами висновки та пропозиції за результатами наукових досліджень стосовно оптимізації структури капіталу підприємства, підвищення ефективності управління його активами, вдосконалення процесу управління прибутком на підприємстві можуть бути використані у практичній роботі суб’єктів господарювання при здійсненні ними фінансового менеджменту. Зважаючи на масштабність проблематики у сфері фінансового менеджменту, вона потребуватиме подальшого наукового дослідження за участю студентів, викладачів і практиків.