» » «Екологічні фактори добробуту: роль інститутів»

«Екологічні фактори добробуту: роль інститутів»

Дата: 3-12-2019, 16:43 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 2 грудня 2019 року на факультеті економіки і управління відбувся круглий стіл на тему: «Екологічні фактори добробуту: роль інститутів», організований кафедрою економіки та економічної теорії.  Під час роботи круглого столу відбулася наукова дискусія з проблем, які досліджувались в рамках держбюджетної теми кафедри «Екологізація в новітній парадигмі держави добробуту» (№ державної реєстрації 0117U000412).

Зі вступним словом виступив завідувач кафедри економіки та економічної теорії д.е.н., проф. Козюк В. В., який обгрунтував методологічний підхід, покладений в основу проведених теоретичних та емпіричних досліджень, основні положення наукової гіпотези та отримані результати.

Проф. Длугопольський О. В. у своєму виступі зосередив увагу на крос-культурних аспектах оцінки екологічних факторів індивідуального добробуту, яка була здійснена  на основі масштабного опитування респондентів з різних країн світу. Продовжив дискусію доц. Івашук Ю.П., який продемонстрував цікаві результати поведінкового експерименту, проведеного в рамках науково-дослідної теми кафедри. На найважливіших моментах емпіричних досліджень, які підтвердили сформульовану  наукову гіпотезу теми, наголосив проф. Гайда Ю.І. Так, аналізуючи результати вивчення впливу тягаря екологічного регулювання на конкурентоспроможність країн світу, ним зазначено, що висока якість інститутів у державах добробуту сприяє інтерналізації негативного впливу строгого екологічного регулювання на їх глобальну конкурентоспроможність, забезпечуючи при цьому високу якість екологічних благ. Завершився круглий стіл обговоренням дискусійних питань та окресленням перспектив майбутніх наукових досліджень.