» » Студенти ТНЕУ побували на екскурсії в музеї анатомії людини

Студенти ТНЕУ побували на екскурсії в музеї анатомії людини

Дата: 20-03-2013, 11:37 | Автор:

На екскурсії в музеї анатомії людини, що в морфологічному корпусі ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського, побували 19 березня студенти ТНЕУ. Першокурсників дуже гостинно зустріли у стінах медуніверситету.

 

Викладач цього ВНЗ Михайло Васильович Ющак провів пізнавальну екскурсію, яка нікого не залишила байдужим. Студенти мали змогу детально ознайомитись із будовою людського тіла. Юним економістам розповідали про будову різноманітних кісток (яких, як виявилось, у людини аж 200-207), а також різних органів, наглядно демонструючи це за допомогою анатомічних експонатів, які збиралися у музеї протягом багатьох років. Незважаючи на те, що деякі експонати викликали відчуття занепокоєння та, навіть, страху, екскурсія виявилась дуже цікавою та захоплюючою. Даний захід, безсумнівно, посприяв розширенню світогляду студентів і змусив переосмислити вагомість здоров'я для кожного з нас.

 

Олександр Рудяк, УНЕФ, учасник студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

 

Враження студентів:

 

 «Найбільше мені запам’яталися експонати окремих органів людини, наприклад, порівняння органів дихальної системи курців і здорових людей. Це було особливо цікаво. Запам’яталося дуже багато вражаючих експонатів», —розповідає студентка УНФЕМ Аня.

 

«Велика увага у музеї зосереджена на патологіях немовлят. Такого я ще ніколи не бачила і не могла собі уявити», — ділиться враженнями студентка УНФЕМ Оля.

 

«Екскурсія мені сподобалася. Сьогодні я зрозумів, що анатомія — це дуже цікава і пізнавальна наука», — каже Ігор.

 

Олена Дуніковська, УНФЕМ, учасниця студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ